Можеше да се изчака с отварянето на моловете и фитнесите.

...
Можеше да се изчака с отварянето на моловете и фитнесите.
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Иде трета вълна с берлински мутант

Можеше да се изчака с отварянето на моловете и фитнесите. Това счита алергологът и имунолог акад. Богдан Петрунов.

Според него разхлабването на ограниченията е можело да стане при започване на март, за когато се възнамерява и отварянето на заведенията. Той акцентира, че фитнесите са с нараснал риск.

Акад. Петрунов разяснява, че маските на публични места би трябвало да останат наложителни. Той даде образец и за строгия надзор в чужбина.

" Имах пациент, който ми сподели, че в Дубай да излезеш на улицата без маска просто е невероятно, има камери на всички места и те снимат. Ние още веднъж живеем на по-свободно място, което си има позитивни, само че и доста отрицателни страни ", разяснява експертът.

Акад. Петрунов не счита обаче, че връщането на учениците в клас е неточност.

Той разяснява опасенията от нова трета вълна на ковид. И заяви, че има и берлински вид на главния. Акад. Петрунов напомни, че у нас е потвърден английският вид.

" Антителата и клетъчният имунитет, които ти си основал при първото боледуване, не може на 100% да се защитят от другите разновидности на вируса. Има късмет да се разболеете и повторно. Имунитетът, който се е построил, е доста значим ", сподели алергологът и съобщи, че имунитетът ни стои безсънен към новото заразяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР