Можеш ли да сравниш Асен Василев с мен?Това заяви лидерът

...
Можеш ли да сравниш Асен Василев с мен?Това заяви лидерът
Коментари Харесай

Можеш ли да сравниш Асен Василев с мен?

" Можеш ли да сравниш Асен Василев с мен? "

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Така той отговори на въпрос дали партията би подкрепила държавно управление в този парламент с министър председател Асен Василев.

Борисов добави, че всички фрагменти на ГЕРБ са доста по-компетентни от тези на " Продължаваме промяната ".

В изявлението му имаше вътрешни несъгласия. От една страна той дефинира ареста си и решението на съда, че той е противозаконен, като персонален въпрос, който няма да бъде тематика на политически диалог. Веднага по-късно обаче съобщи, че преди ареста държавното управление е можело да чака поддръжка от ГЕРБ по всички значими тематики.

" След ареста без да си замине Кирил Петков не могат да приказват по никакви тематики с нас ", безапелационен бе Борисов.

След това изясни, че от водещите фигури на " Продължаваме промяната " " само става ръководителя на Народното събрание " Никола Минчев. Но незабавно го укори, че е безсъвестен и е умъртвил парламентаризма.

Основна тематика на брифинга бе меморандумът, подписан от държавното управление с Gemcorp. Според ГЕРБ с този меморандум цялата ни енергетика е дадена на две офшорки.

Борисов посочи, че в този меморандум има очакван арбитраж, което го прави освен това от паметна записка. Според него става въпрос за " чудовищна спекулация, висша степен на корупция за милиарди, заробване на България в областта на енергетиката ".

" За еврозоната можете да спрете да говорите след края на нашето ръководство ", съобщи Борисов.

Той посочи, че инфлацията ни би трябвало да е 7%, а тя момента е над 12%.

" Трябва такова стягане на коланите да има след това. Трябва национално единодушие да се измъкнем от злополуката. Царе са да разточителстват пари на фона на недоволно население ", сподели още Борисов.

Той сподели, че поддържа концепцията за връщането на хартиените бюлетини, каквото предложение има от Българска социалистическа партия.

" Това е най-правилното - и хартии, и машини ", сподели Борисов.

И продължи по адрес на държавното управление:

" Омазани до ушите с корупция хора. Ние с корумпирани хора не желаеме да работим. Докато не го видя на открито (Кирил Петков - б.р.) няма диалог, те са пагубни всеки ден като стоят. Да ги поддържаме като стоят ли? Не, изрично не.

Българите би трябвало да схванат - няма подобен който да може да се оправи с тази обстановка. Ние не желаеме власт, ние сме са науправлявали, няма самоцел за това. На мен ми е мъчително за хората. От водач на Балканите станахме за посмешище "

Искаме да покажем на хората какъв брой доста са се излъгали, че това не е смяна, а замяна, че това, което ще причният, е съдбовно "

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР