Можем само да гледаме завистливо отвъд тихия бял Дунав. В

...
Можем само да гледаме завистливо отвъд тихия бял Дунав. В
Коментари Харесай

Практичен SUV отвъд тихия бял Дунав

Можем единствено да гледаме завистливо оттатък тихия бял Дунав. В Крайова, на по-малко от 100 километра от най-голямата река в Европа, Ford от дълго време създава хиляди коли. Много от тях – и за нашия пазар. За злоба си е! 200 милиона евро инвестиция толкоз близо и толкоз надалеч от България. Но не по тази причина в този момент иде тирада.
Заводът в Крайова има своя нов артикул, който излиза още по-модерен – Ford EcoSport. Той е най-малкият брат от SUV гамата на марката. Роден през 2003 година, към този момент навлезе и на американския пазар.
Ford EcoSport идва по-добър във всичко спрямо предходната си трансформация -и по проходимост, и по функционалност, и по грациозност. Инженерите на Ford са конфигурирали в дребния SUV умна технология за задвижване на всички колела. Тя спомага за по-добро сцепление на прекрасен път или при по-тежки условия.
Проучванията сочат, че потребителите в този сегмент обичат колкото е допустимо по-спортен темперамент на колите. Ford EcoSport дава отговор на тази наклонност. Спортната визия на модела идва с разновидността ST-Line. Богатото съоръжение оказва помощ на лидера с помощта на доста технологии като съгласуваност на системата SYNC3, круиз надзор с пригодим ограничител на скоростта и камера за задно виждане.
„ На усет и цвят приятели няма ”, гласи една съветска сентенция. И с цел да няма недоволни, Ford EcoSport предлага 12 разнообразни цвята. Потребителите от ден на ден имат опция да персонализират своя автомобил. В това число може да се избират варианти за контрастиращ цвят на покрива, колоните, горните рамки на вратите, задния спойлер и страничните огледала.
Интериорът на EcoSport също е доста освежен. Плаващ централен 8-инчов сензорен екран, отопляем волан, интелигентни решения за предпазване и даже регулираем под на багажника вършат новия Ford още по-атрактивен.
„ EcoSport предлага на клиентите още повече жанр, комфорт, проходимост и избор – съчетавайки функционалността на здрав SUV с практичността на градски автомобил ”, споделя Стивън Армстронг, колективен вицепрезидент и президент за Европа, Близкия изток и Африка във Ford Motor Company.
EcoSport следва стила на по-големите си събратя Kuga и Edge. Изпъкналият челен похлупак придава грациозност. Нова огромна трапецовидна решетка и ъгловати фарове са част от модерния дизайн. Те могат да бъдат ксенонови и включват стилни LED светлини. Ъгловатите гнезда на фаровете са въодушевени от ремъците на раница и дефинират приключенския дух на автомобила. Обновени са задната ризница и светлини. Спорното чувство се ускорява от 17 и 18-инчови алуминиеви джанти. Багажникът се отваря с врата встрани, а не нагоре. Капацитетът му се усилва до 334 литра.
Новият Ford EcoSport надгражда внушителната SUV позиция на шофиране и удовлетворяващата динамичност на задвижване на Ford, с цел да предложи още по-лесно и прелестно шофиране благодарение на съвременни технологии.
„ Усъвършенствахме качеството, технологиите и мултифункционалността на новия Ford EcoSport, с цел да предложим още повече убеденост и надзор, които клиентите на компактни SUV коли търсят – споделя Гари Боус, световен шеф на колите от B-сегмента във Ford Motor Company – Водачите ще се усещат по-комфортно и по-уверени от всеки път зад кормилото. “

 54_3
Заводът в Крайова с рекордна продукция

Заводът на Ford в Крайова създаде най-вече коли през 2018-а за десетгодишното си битие. От предходната година там в него се прави Ford EcoSport за цяла Европа. Когато заводът започва през 2008-а, в него работеха 3600 души, в този момент към този момент са 4500. Планира се огромно надграждане поради стартиране на нов модел, който се пази в загадка. Инвестицията ще бъде за 200 милиона евро. Тя ще подсигурява още 1500 работни места.
Само за производството на EcoSport са вложени 200 милиона евро, което прави общата инвестиция за 10 години внушителните 1,2 милиарда евро.През към момента късия живот на завода там са сглобявани също Ford Transit Connect и Ford B-Max.

 54_2
Нов 1,5-литров дизелов мотор

Модернизираният EcoSport излиза на пазара с нов 1,5 литров дизелов мотор Ford EcoBlue. Той е обвързван с 6-степенна механична скоростна кутия и 125 конски сили. Разходът на гориво е впечатляващ – 4,5 л/100 км. Агрегатът се предлага със система за задвижване на всички колела.
EcoSport може да бъде оборудван и с неведнъж надграждания 1,0-литров бензинов EcoBoost със 125 и 140 к.с. в комбиниране с 6-степенна механична скоростна кутия, както и с мощ 125 к.с. с 6-степенна автоматизирана.
Усъвършенстваната информационна и развлекателна система SYNC 3 на Ford е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto. SYNC 3 се поддържа от „ плаващия “ 8-инчов сензорен екран, който може да бъде ръководен с жестове „ плъзване “ и „ прибиране с пръсти “. Със SYNC 3 се предлага и свободно изравен 6,5-инчов пъстър сензорен екран. 4,2-инчов пъстър екран е разполагаем в композиция с Bluetooth съгласуваност и два USB врата.
Нова аудиосистема B&O PLAY предлага великолепно аудио преживяване – с 10 високоговорителя, в това число инсталиран в багажника субуфер, и високоговорител за междинни честоти в центъра на арматурното табло. Системата е особено настроена за EcoSport и се ръководи от най-новия усилвател с цифрова обработка на сигнала, който разрешава точно равнене и миксиране на звука, в това число конфигурация за съраунд резултат.
EcoSport предлага за първи път автопилот с пригодим ограничител на скоростта, който оказва помощ на водачите да съблюдават рестриктивните мерки на скоростта, и камера за назад виждане, която прави паркирането по-ефективно и по-безопасно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР