Можем да си го позвилим. Нещата вървят добре. Тази седмица

...
Можем да си го позвилим. Нещата вървят добре. Тази седмица
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов за отпадането на мерките: Можем да си го позволим

" Можем да си го позвилим. Нещата вървят добре. Тази седмица би трябвало да се пречупи последния тренд на смъртността ", това съобщи математикът проф. Николай Витанов след казаното от премиера Кирил Петков за отпадането на коронавирус ограниченията към 20 март.

" Това нещо ще се пречупи до края на седмицата и с това смъртността ще тръгне надолу. Това е прогнозата ", добави специалистът пред NOVA.

" Случаите спадат. Ако погледнете едно от моите изявленията, когато ме попитаха какво чакам за края на март, споделих че чакам по-около 5000 индивида на март, а явно това си работи. В момента множеството области са на стадий 2. Когато заболеваемостта падне под 400 на 100 000 огромна част от страната ще излезе от стадий 2 към стадий 1, а когато падне под 150 на 100 000 се излиза от стадий 1 и се отива към стадий 0 ", предвижда проф. Витанов.

" Предпочитам да не върша прогнози, само че доста неща зависят от това по какъв начин ще си вържем гащите. За момента не сме го създали добре, тъй като имунизацията не върви. На есен какво ще стане зависи от това по какъв начин народът ще се отнася към пандемията и доколко ще е имунизиран ", сподели още той.

" Зеленият документ ще отпадне, когато потребността от него замине ", акцентира математикът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР