Можем да придобием имунитет срещу вируса или чрез ваксина, която

...
Можем да придобием имунитет срещу вируса или чрез ваксина, която
Коментари Харесай

Проф. Кълвачев: Не се знае кога ще е пикът на вируса

" Можем да придобием имунитет против вируса или посредством ваксина, която още няма или като срещнем болестта и изградим колективен имунитет . Не се знае по кое време ще настъпи пика в България - няма такава точна прогноза.
Това съобщи в предаването " Неделята на Нова " по Нова телевизия вирусологът проф. Здравко Кълвачев.
Може би в ромските махали ще има взрив на ковид. За жал дисциплината не се съблюдава освен от ромите, само че и от нас, уточни той.
Проф. Кълвачев разкри, че има два типа на ковид - един по-лек и един, който визира по-тежко . " Реално още не знаем цялостната картина на вируса. Всеки ден излизат нови неща ", разяснява вирусологът.
" В никакъв случай не би трябвало да се приключва изключителното състояние ", съобщи от своя страна проф. доктор Генчо Начев, шеф на университетската болница „ Света Екатерина “.
" Това заболяване не можем да го лекуваме въз основата на опит, защото няма подобен. Начините на лекувания са по отношение на новите данни. Всеки пациент се посреща като евентуално болен от ковид.
Спешните пациенти би трябвало да се третират в ангиографски лаборатории или зали, в които се вкарва повече въздух, в сравнение с се изкарва ", разкри проф. Начев.
" Задължително би трябвало да се мине на проучвания за сърцето и скенер, в случай че се потвърди ковид при пациент, добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР