Можем да преминаваме през граничните пунктове с Турция само с

...
Можем да преминаваме през граничните пунктове с Турция само с
Коментари Харесай

МВнР: Преминаваме през ГКПП-та с Турция само с МПС

Можем да прекосяваме през граничните пунктове с Турция единствено с кола, рейс или мотор, само че не и пешком. Това излиза наяве от пост във Facebook страницата на външно министерство, с което препращат към страницата на консулството ни в Одрин.

Информираме българските жители, че считано от 17 май 2020 година прекосяването на пешеходци през всички турски Граничен контролно-пропусквателен пункт сред България и Турция – Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " ( " Капитан Андреево " ), Граничен контролно-пропусквателен пункт " Хамзабейли " ( " Лесово " ), Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дерекьой‘ ( " Малко Търново " ) е неразрешено.
Преминаването през посочените пунктове може да се реализира само с моторно транспортно средство.

Това става по разпореждане на турските управляващи.
От консулството прецизират, че до момента тази ограничаваща мярка била прилагана единствено за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Хамзабейли ". Но към този момент и за границата сред България и Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дерекьой " ( " Малко Търново " ).

От там напомнят, че на 19 март 2020 година Турция затвори граничните си пунктове с България на вход за български и непознати жители, като изключение се позволява за тези, които имат позволение за престояване в страната.

На излаз се пропущат български жители, намиращи се понастоящем в Турция. От 15 април 2020 година се позволява на български жители с изтекли документи за идентичност да напущат територията на Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР