Можем да очакваме поне едно десетилетие подготовка и реформи, за

...
Можем да очакваме поне едно десетилетие подготовка и реформи, за
Коментари Харесай

Икономист: Може да чакаме 10 години за еврозоната

Можем да чакаме най-малко едно десетилетие подготовка и промени, с цел да можем да приемем еврото.

Това счита икономистът Георги Ангелов, който разяснява новината за получената преди дни поддръжка от еврогрупата за влизането на България в чакалнята на еврозоната.

"Последните страни, включили се към еврото, са престояли в чакалнята на еврозоната към десетилетие ", подсети специалистът в ефира на "Нова телевизия ". Според него и на нас ще отнеме доста години преди да сменим публично валутата си.

Тепърва предстоят редица промени на разнообразни равнища в страната. „ Покажете промените и тогава ще ви кажем добре пристигнали, споделиха от Европа. Все още не сме влезнали даже в чакалнята на еврозоната. Сега сме в предверията на чакалнята”.

На процедура еврозоната разгласи подготвеност да одобри България в чакалнята след към година. По-рано зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис изясни: „ Ще следим финансовия бранш, успеваемостта на институциите, несъстоятелността, битката с прането на пари, ръководството на държавните предприятия, правосъдната промяна, битката с корупцията и проведената престъпност в България”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР