Можем да назначим на всеки светофар полицай. Това ли е

...
Можем да назначим на всеки светофар полицай. Това ли е
Коментари Харесай

Цитат на деня: Можем да назначим на всеки светофар полицай, това ли е решението

Можем да назначим на всеки светофар служител на реда. Това ли е решението. Този реторичен въпрос зададе министър председателят Бойко Борисов на кореспонденти, които го питаха каква е повода за следващата тежка злополука в София със починало дете.

Инцидентът стана нощес, като друго дете е настанено в " Пирогов " с тежко строшаване на подбедрицата, само че без заплаха за живота. 14-годишното момиче е било оперирано. Според лекар доктор Явор Пукалски от Отделението по детска ортопедия и травматология, в случай че няма затруднение, в границите на месец детето ще е на крайници.

По мотив случаят от нощес министърът на вътрешните работи Младен Маринов посочи, че водачът на автомобила не е използвал алкохол. Той твърди, че девойките са минали през дупка в оградата, разделяща булеварда и са изскочили пред колата му. По случая има формирано досъдебно произвеждане.

" Не мога да сложа полицай на всяка дупка и на всеки, които не желае да съблюдава закона. Ако наситим всичко с полиция, ще кажете, че ви направляваме. И обществото би трябвало да упражнява надзор ", добави министър председателят.

Борисов уточни, че по пътищата са изкарани спомагателни сили, има камери и формираните актове са скочили в пъти, само че резултат няма. Младен Маринов уточни, че с 30 млн. лв. повече санкции са събрани през тази година, спрямо предходната.

Премиерът отхвърли да разяснява случая с кола на НСО, при който пострада дете. " На всеки може да се случи. Не би трябвало да се прави политика с това. Ако може да се усъвършенства работата, дано се усъвършенства ", сподели той.

Борисов уточни още, че ще разяснява по-подробно, като мине седмица от случая, с цел да не излезе, че в този момент се възползва от една покруса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР