Можем да кажем, че за малко повече от два месеца

...
Можем да кажем, че за малко повече от два месеца
Коментари Харесай

Коронавирусът е убил повече американци, отколкото загиналите в 5 войни

Можем да кажем, че за малко повече от два месеца Съединените щати изгубиха повече жители от ковид, в сравнение с са починали за 70 години по време на войните в Корея, Виетнам, Персийския залив, Афганистан и Ирак. Това написа журналистът Никълъс Кристоф за в. " Ню Йорк таймс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Действителният брой на смъртните случаи от Covid-19 в Съединени американски щати към този момент е над 100 000. Официалните статистики не включват хиляди смъртни случаи, свързани с пандемията. Мнозина симпатизанти на президента Доналд Тръмп са на мнение, че броят на публично оповестените смъртни случаи е повишен. Самият Тръмп в обява в " Туитър " изрази подозрение за точността на някои данни, свързани с вируса.

Тръмп е прав, че формалните статистики наподобява не дават отговор на действителността, само че не в посоката, в която той твърди, счита Кристоф.

Направихме разбор на данните, щат по щат, и стигнахме до заключението, че от пандемията към този момент са умряли сред 100 и 110 хиляди американци, а не 83 000, както сочат формалните статистики.

Изводът е основан на съпоставяне сред смъртността тази пролет и тази от минали години. Някои щати като цяло не са наранени, само че в други има извънредно огромно нарастване на броя на смъртните случаи, прибавя журналистът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР