Можем да използваме Четвъртата индустриална революция за устойчиво развитие и

...
Можем да използваме Четвъртата индустриална революция за устойчиво развитие и
Коментари Харесай

Бизнесът и Четвъртата индустриална революция

Можем да използваме Четвъртата индустриална гражданска война за стабилно развиване и по-приобщаващо общество. Но промишленостите би трябвало да оглавят нови системи за образование и да употребяват технологии от последващо потомство. И би трябвало да внедряваме нововъведения дружно, с цел да реализираме промяна в обществото. Това са изводите от една от водещите полемики по време на Световния стопански конгрес в Давос, водена от Джеймс М. Лори, президент и основен изпълнителен шеф на Stanley Black & Decker.

Възможностите за експоненциален напредък и евентуалните обществени придобивки на Четвъртата индустриална гражданска война (4IR) обезпечават мощен тласък за всяка компания, която желае да има значимо позитивно влияние и дълготрайна стойност.

Но прекомерно постоянно фирмите са възпрепятствани от остарели модели за ръководство, основани за столетия, които от дълго време са минали. За да бъдат сполучливи в своите трансформации на Четвъртата индустриална гражданска война и да вършат устойчиви приноси, фирмите би трябвало да употребяват приобщаващ метод, който отразява ангажираността им към необятен набор от заинтригувани страни - акционери, чиновници, клиенти, снабдители и общности.

Как организациите могат по-добре да се нареждат, с цел да ускорят трансформацията, да се оправят с провокациите и да посрещнат незабавните условия на капитализма на заинтригуваните страни? Ето някои от по-важните послания за водачите в промишлеността.

Често чуваме, че непрекъснатото образование е от значително значение за триумфа в актуалната работна мощ. Мартин Рийвс от Boston Consulting Group дефинира „ конкуренцията по темповете на образование “ като нова ос на конкуренцията през новото десетилетие. И въпреки всичко през днешния ден 10 милиона работни места в международен мащаб остават незапълнени заради пропуски в уменията и образованието - проблем, който може да бъде позволен единствено в случай че трансформацията на 4IR е ориентирана към нуждата от отучване и придобиване на нови умения. Не е, че се нуждаем от повече образование - би трябвало ни друг метод. Ученето, с други думи, не е единствено част от работата; ученето е самата работа.

За един производител това изисква сполучливи фрагменти във висшето управление, както и посланици, ситуирани в цялата организация, в това число на равнище цех. Целта е да се подсигурява, че усъвършенстваните способи и технологии се одобряват и ползват по незастрашаващи способи като вземат решение стратегически провокации и усилват работата. Здравата пътна карта за развиване на гении също е от значително значение както за работната мощ, по този начин и за всеки човек. Johnson & Johnson (J&J) сполучливо употребяват този метод. Той разпознава опциите за бъдещия служащ и му дава късмет да тръгне по път за превъзмогване на пропастта в уменията. J&J създаде стратегии за повишение на осведомеността, както и образователни стратегии от първо и второ равнище, до момента в който си партнира с университетите, с цел да придвижи образованието в обществените мрежи на своите сътрудници.

Тъй като революцията отприщва все по-бързи и по-мощни софтуерни талази, способността да се отучиш от нездравословни привички и да се научиш на нови умения по-бързо става съвсем толкоз значима, колкото и самото познание. Това важи както на самостоятелно, по този начин и на организационно равнище. Достъпът до познания изисква необятен екосистемен метод, включващ съдействие с университети, търговски учебни заведения, държавни управления, неправителствени организации и други компании.

Следващата стъпка, несъмнено, е да се синхронизира всичко нагоре, тъй че всякога, когато се внедрява нова технология, тя да се съпровожда от характерно за процеса образование, характерни за чиновниците проекти за развиване и стратегии за нейното осъществяване. За да се разпрострат същински нововъведенията на такова равнище и по способи, които поддържат устойчивото произвеждане, настройката на водачите ще се застъпи за по-широка и приобщаваща идея на индустриалната среда.

Оптимизирането на изгодите от трансформацията на 4IR ще изисква крайни решения по цялата верига, в това число снабдители от дребни и междинни предприятия, техните чиновници и общностите, в които трансформацията е най-остра. Доставчиците на дребните и междинни предприятия се сблъскват с доста от същите проблеми, които са изтъкнати като такива на десетилетието: дефицит на подготвени карди, липса на мащаб и запаси. Лидерите в четвъртата индустриална гражданска война могат да играят забележителна роля за гарантиране, че трансформацията е приобщаваща и усъвършенства уменията на хората и общностите по цялата верига.

И тук систематичното водачество и екосистемният метод отварят опция за бизнеса да свърже задачата си с продуктивността. 

В момента е подобаващ миг за индустриалната общественост да осъществя обща визия за бъдещето и да оформи по-светло бъдеще за света. Възползвайки се от силата на общността, можем да ускорим скоростта и вложенията в области от взаимно значение - ускорение на трансформацията не на обособени отдели или компании, а на цялата екосистема. Създавайки система, която непрекъснато се обновява с нови данни и способи на образования, всички компании ще могат да извият позитивно кривата на целия пазар на труда и да дадат по-голяма изгода за обществото, както в продуктивността, по този начин и в изискванията за работа, които имат и метода, по който се усещат до момента в който правят работата си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР