Можел да се укрие, след като на два пъти вече

...
Можел да се укрие, след като на два пъти вече
Коментари Харесай

Съдът в Казанлък остави шофьора-беглец в ареста

Можел да се укрие, откакто на два пъти към този момент бяга от униформените

Районният съд в Казанлък се съгласи с настояването на прокуратурата и наложи през днешния ден най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на 29-годишният Васил Станков, който през нощта против четвъртък се опита да избяга от рутинна полицейска инспекция и бе арестуван след гонене с коли в продължение на близо 250 км на територията на областите Стара Загора и Пловдив. Решението предстои на обжалване пред Окръжния съд в Стара Загора, а мярката по закон не може да трае по-дълго от 2 месеца.

Станков е упрекнат за безчинство на пътя, ръководство на автомобил след приложимост на наркотични субстанции и несъблюдение на полицейско предписание. Най-тежкото наказване по тези обвинявания, което може да получи, е до 5 години отнемане от независимост.

На 17 януари т.г. младият мъж, който е от старозагорското село Ракитница, бил с още двама свои другари на казино в Стара Загора. На потегляне по ул. " Гурко " двама полицейски чиновници пробвали да спрат автомобила им " Пежо 307 ", само че Станков, който бил зад кормилото, не се подчинил и опитал да избяга. След гонене в село Калояновец обвиненият блъснал полицейския патрулен автомобил " Опел Астра ", като му нанесъл материални вреди, и траял с бягството си. Това му действие, съгласно прокуратурата, се отличава с извънреден цинизъм и смелост.
Районният съд в Казанлък наложи през днешния ден на шофьора-беглец Васил Станков най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Колата-беглец е спряна благодарение на лента с шипове, които спукали предните й гуми, след гонене в продължение на съвсем 250 километра. Когато пежото най-сетне е спряно, двамата съптници на водача се предават на служителите на реда без опозиция, само че той бяга още веднъж, към този момент пеша, и е открит 4 часа по-късно в землището на мъглижкото село Шаново с помощта и на полицейски кучета. Направената му там инспекция с техническо средства посочила, че той е използвал опиати - метамфетамини.

По време на екшъна не е използано оръжие, няма потърпевши хора. Директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов изясни, че от самото начало колата на бегълците е била под надзор. Тя не била спряна незабавно, с цел да бъде определено такова място за деяние, където няма риск да пострадат хора.

Съдът одобри, че дейнието на Васил Станков е с висока социална заплаха и че съществува възможност той да се укрие, откакто към този момент на два пъти е бягал от униформените - първо при опита да бъде спрян за инспекция в Стара Загора и по-късно - при прекъсването на колата му с шипове на пътя сред селата Ръжена и Ягода.

Служебният бранител на Станков изиска по-лека мярка за клиента си с аргумента, че той е с чисто правосъдно минало. Според юриста, Васил Станков бил трансфорат в нарушител от медиите. Самият той бил направил цялостни признания, само че отричал да е карал пежото под въздействието на опиати. Защитната му теза е, че тестът му не е взета незабавно в колата, до момента в който бил зад кормилото, а няколко часа по-късно, когато бил арестуван в региона на село Шаново след дълго търсене.

Двамата спътници на Станков - 32-годишният Владимир М. и 23-годишният Денислав Д., които били с него в пежото от самото начало, остават единствено очевидци по делото. Те бяха пуснати през днешния ден от ареста, откакто изтече времето за 24-часовото им полицейско задържане в края на екшъна от четвъртък сутринта. /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР