Можехме да бъдем по-подготвени. Но има неща, които не биха

...
Можехме да бъдем по-подготвени. Но има неща, които не биха
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Мостовете не са надеждни, строят хотели в дерета

" Можехме да бъдем по-подготвени. Но има неща, които не биха могли да бъдат планувани. Новият План за ръководство на риска от наводнения се бави, има наказателна процедура против България. Нямаме система за ранно предизвестие при проливни дъждове. Трябва да интегрираме още повече благоприятни условия. В Гърция има доста по-сериозни проблеми с рисковите прояви на времето. Там мобилните оператори са задължени да изпратят в региона на клетката SMS с уведомление, че следва подобен вид рискова демонстрация на времето ", съобщи някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов в студиото на " България заран ".

Като главен проблем той уточни, че продължаваме да вървим след събитията. Още предходната година той е сложил на дневен ред при прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология за рисково време да се сътвори щаб за предварителна защита.

Бившият екоминистър уточни и къде са проблемите в региона на Царево: " Реките, които стигат до къмпингите, са дребни деренца, нямало е упования, че могат да станат реки. Мостовете не са били надеждни за подобен поток. Допускат строителство на избрани обекти тук-там, които не са подобаващи, в това число в дерета. Помним " Аспарухово ". Застрояватето е част от казуса. На Нестинарка има хотел, посторен на плажа, той е в риск, правилно, че нашето море не основава такива талази, само че това може да пристигна от дерето. Архитектите би трябвало да имат едно мислено ", добави Сандов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР