Може въобще да не се стигне до разговор за нарушение

...
Може въобще да не се стигне до разговор за нарушение
Коментари Харесай

Доц. Киселова за оспорването на резултатите от Григорова: Може да се стигне и до ВАС

Може изобщо да не се стигне до диалог за нарушаване на Изборния кодекс в изборния ден. Преброяване може да има по преценка на съда, когато се откри разминаване в резултатите или механически неточности. Ако има недоволни от решението, може да се стигне и до Върховния административен съд.

Така преподавателят по Конституционно право доцент Наталия Киселова разяснява по Bulgaria ON AIR оспорването на резултатите от локалните избори в София от страна на Ваня Григорова.

Според доцент Киселова задачата на съда е тези разногласия да се приключат колкото се може по-бързо. По думите ѝ, когато има изгубил с дребна разлика, всеки би мислил, че е ощетен при преброяването. Тя означи, че съдът по предписание е лишен от страсти и ще се придържа към разпоредбите на Изборния кодекс.

" Аргументите би трябвало да са толкоз съществени, че да убедят съда, че може да се обърне резултата. Ако има радикални промени, ще се стигне до промени в резултатите или до нов избор ", уточни тя.

" Аз не съм последовател на нормативните промени и на концепцията, че те по вълшебен метод ще трансформират обстановката. Трябва да се намерения за едни по-елементаризирани методически инструкции от страна Централната изборна комисия ", сподели доцент Киселова в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос има ли законово съображение министър председателят Николай Денков да желае оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, доцент Киселова отговори, че основанията са планувани в закона и би трябвало деликатно да се реши какви задания могат да бъдат залагани на Държавна организация национална сигурност. 

" По отношение на националната сигурност членовете на държавното управление и министър ръководителят би трябвало да са по-внимателни, тъй като има въпроси, които са оттатък политическите упоритости ", добави тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР