Може цял живот да сте работили на определена длъжност и

...
Може цял живот да сте работили на определена длъжност и
Коментари Харесай

Тези 5 качества ще изстрелят кариерата ви напред

Може цялостен живот да сте работили на избрана служба и да вярвате, че към този момент сте подготвени да ръководите дребен екип или да бъдете началник. Но би трябвало да знаете, че трендовете на работното място непрекъснато се развиват. Това е свят, в който се цени творчеството и другите умения. Ето за какво не трябва да лежите на „ остарели ларви”, а непрекъснато да работите върху себе си. Ето и кои са качествата, които ще ви завоюват почитание и удивление на работното място.

Адаптивност

Нищо не остава същото дълго време. Промяната не е нещо, за което би трябвало да се притеснявате на работното място, а нещо, което би трябвало да приемете. Закостенелите похвати и старите правила въобще не биха помогнали за напредъка на вашата кариера. Наистина би трябвало да отделите малко време, с цел да отворите мозъка си към нови подходи, които ще ви оказват помощ да решите проблемите по-бързо и по-адекватно.

Концентрация

Трудно е да се концентрирайте върху една съответна задача, когато има толкоз други неща, които молят за вашето време на работното място. Всички сме стигали до точката, в която просто нямаме сили да се концентрираме, оставяме настрани по-отговорните задължения и започваме да прелистваме мейлите или обществените мрежи. Но това несъмнено не е най-градивното решение за бъдещето.

Слушане „ сред думите”

Важно е да можете да интерпретирате даден диалог по няколко метода и да не поставяте под въпрос всяко направено решение. Опитайте се да слушате „ сред думите”, не приемайте безусловно всичко чуто и се пробвайте да вникнете в същината на всеки диалог.

Иновативност

Никой не обича скучните стандарти, изключително когато става дума за кариера. Не е наложително да бъдете най-амбициозния чиновник в офиса, само че ще бъдете по-ефективни, в случай че започнете да търсите изобретателни решения отвън „ рамката”.

Увереност

Има разлика сред арогантността по отношение на достиженията ви и увереността да поемате нови планове. Увереността вдъхва кураж и на останалите чиновници, а в случай че е „ подлатена” и с благо отношение, това несъмнено е основно за сполучливата ви кариера.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР