Може ли човек да живее 256 години? Бихте ли искали да

...
Може ли
човек да живее 256 години? Бихте ли искали да
Коментари Харесай

Наричат Ли Чинг Юн - безсмъртния, живял е 256 г.

Може ли човек да живее 256 години? Бихте ли желали да живеете толкова? Изобщо хрумвало ли ви е какво ще вършиме с живота си, в случай че ви предстоят стотици години напред? Това са въпроси, които пораждат, когато се заприказва за Ли Чинг Юн. Този китайски билкар, специалист по бойни изкуства и тактически съветник твърди, че е роден през 1736 година Умира през 1933 година, което го прави най-дълго живелият на планетата човек – 197 година
Съществуват исторически документи, чиято автентичност е оспорвана, които прогласяват за година на раждане на Ли Чинг Юн – 1677-а. Това значи, ако хипотетично допуснем, че записите са достоверни, че китаецът е умрял на 256 години.

Историята на Ли Чинг Юн постоянно провокира разногласия. Повечето учени считат, че човешкото създание има капацитет за живот от 125 години. Най-старият регистриран човек - с изключение на мощно разисквания Ли Чинг Юн - е Жана Калмент от Франция, която е живяла 122 години.

Нашите разбиранияза горна граница на човешката възраст се променят през последните няколко години. Проучване от 2017 година даже сподели, че след 105 година човек има по-малък късмет за гибел, в сравнение с когато е в отрязъка 70-90. Ли Чинг Юн и Ширали Муслимов, чиято гибел на 168-годишна възраст също е предмет на научни спорове- в действителност са били в прекомерно напреднала възраст, когато приказват за началото на живота си, а това към този момент е причина за подозрения в точността на обстоятелствата. 

Историята на славата на Ли Чинг Юн

Това, което стига до нас за Ли Чинг Юн, потегля от 1928 година, когато професор Ву-Чунг Чие от университета в Ченду открива един документ. Това парче хартия е приветствен адрес от китайското правителство до Ли Чинг Юн по случай неговия 150-и рожден ден. Тържеството е отбелязано през 1827 година Има и другподобен документ от 1877 година, който съдържа поздравления за Ли Чинг Юн за 200-ия му рожден ден. Статия на New York Times от 1930 година притегля интереса на хиляди хора към ориста на „ безсмъртния " китаец. Но повечето „ доказателства “ за дълголетието му идват от анекдоти и народно творчество.

Диетата на Ли Чинг Юн

Когато говорят с хора на преклонна възраст, множеството откриватели и кореспонденти постоянно питат за режима им на хранене. Генетиката също играе голяма роля за продължителността на живота на индивида, само че диетата и начинът на живот са значима част от уравнението. Ако приемем, че Ли Чинг Юн фактически е живял повече от двеста години, той би трябвало да има няколко тайни, които са му разрешили да доближи такава възраст. Съобщава се, че Ли Чинг Юн е живял в планината през първите 100 години от живота си. Предполага се, че е хапвал най-вече билки, годжи бери, Рейши, див женшен, Фалопия, Готу кола и оризово вино. Нека разгледаме по-подробно всяка от съставките, изброени тук.

Използвани билки

Ли Чинг Юн е бил билкар. Той самият твърдял, че упоменатите билки са му помогнали да живее 200 години:

Див женшен: дивият женшен е бавнорастящ корен. Расте естествено в Америка и Азия и се използва като част от обичайна китайска медицина от епохи. Можете да консумирате женшен в прясна, бяла или алена форма. Вероятно е Ли Чинг Юн да е ял и трите форми. На най-известната си фотография жилавият китаец държи в ръката си корен от женшен. Женшенът е мощен антиоксидант, покачва мозъчната функционалност, покачва имунната система и има антираков резултат, наред с други изгоди за здравето.

Годжи Бери: Годжи Бери може да е извънредно известен по целия свят през днешния ден, само че това растение идва при нас от Китай. Годжи плодовете са превъзходен източник на витамини и минерали като витамин С, фибри, желязо, витамин А, цинк. Съдържат и доста антиоксиданти.

Гъбата Lingzhi (Рейши): Гъбите Рейши евентуално са най-известни със своите кулинарни приложения. Те обаче са и лекарственигъби с доста изгоди, вариращи от повишение на имунната система, лекуване на височинна болест, синдром на хроничната отмалялост до силно обезболяващо. Тези ползи възникват заради химикалите в гъбите Рейши, които като се изключи че ги правят вкусни за ястие, им поставят ореола на значимо допълнение към всеки здравословен режим.

He Shou Wu (Фалопия): Билката He Shou wu е позната още като Fo-Ti. He Shoo wu е корен и нормално лишава доста време, с цел да се приготви дейно за консумация. He Shoo wu може да се сготви на яхния с черен фасул, или да се прецеди след кипване, преди да се добави към чай, тинктура или вода. Повечето билкари настояват, че He Shoo wu има необятен набор от предимства, в това число отбрана и възобновяване на ДНК, увеличаване на либидото, растеж и подмладяване на косата. Притежава и свойства, повишаващи интуицията.

Gotu Kola (Готу Кола): Gotu Kola е друга нормална билка в традиционната китайска медицина и Аюрведа. Това е многогодишно растение, открито в азиатските влажни зони. Частите на растението над земята се използват като билка. Съобщава се, че Готу Кола може да лекува отмалялост, тревожност, меланхолия, психологични разстройства, болест на Алцхаймер. Използва се и за подкрепяне на заздравяването на рани, увеличение на паметта и интелигентността и унищожаване на разширени вени и кръвни съсиреци.

Оризово вино: Оризовото вино се употребява за подготвяне на тинктури в Китай и по тази причина доста от горните съставки евентуално са били одобрявани в тази форма. Оризовото вино също има своите изгоди за здравето, включително антиракови и антибактериални резултати.

Даоистите предлагат да ядете единствено тонизиращи билки вместо елементарна храна, в случай че желаете да живеете по-дълго от по-голямата част от хората. Ли Чинг Юн не е единственият будистки аскет, който живее изключително дълъг живот, което може би се дължи на извънредно здравословните билки, които той употребява.

Начинът на живот на Ли Чинг Юен

Както можете да видите от горния лист, всички тези билки са антиоксиданти, имат антибактериални или противоракови свойства и множеството от тях покачват либидото. Ли Чинг Юн бил фамозен с любовта си към дамите. Предполага се, че е имал 24 дами и до 200 потомци все още на гибелта си.

Най-разпространената мъдрост, която човечеството приписва на китайския мистик Юн, е какво би трябвало да вършим с цел да достигнем дългоденствие: „ запазете умерено сърце, седете като костенурка, ходете рационално като гълъб и спете като куче. “

На 10 години Ли Чинг Юн става билкар. Научава се да чете и написа в ранна детска възраст. Билкарските му пътешествия са многочислени. Ли е пътувал до Кансу, Шанси, Тибет, Анам, Сиам и Манджурия преди да е навършил 10 г.

На 71 година Ли Чинг Юн влиза в китайската войска. Преподава бойни изкуства - разнообразни цигун извършения за дългоденствие. Цигун включва както физическо придвижване, по този начин и надзор на дишането. Той е обвързван с по-известния тай чи. Практикуващите чигонг го използват за балансиране на виталната сила. Те считат, че да станеш майстор на чигонг разрешава човек да премине към по-високи равнища на осведоменост, да лекува разнообразни медицински положения - като хипертония, болежка и рак - и да удължи самия живот.

Източник

Източник

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР