Може ли витамин В12 да причини акне? Трябва ли да

...
Може ли витамин В12 да причини акне? Трябва ли да
Коментари Харесай

Може ли витамин В да причини акне?

Може ли витамин В12 да аргументи акне? Трябва ли да премахнем витамин В12 от диетата си, в случай че страдаме от акне?

Страдате ли от акне без забележима причина? Отчаяни ли сте, тъй като не можете да намерите метод да го премахнете? Ако е по този начин, тази публикация може да ви заинтересува.

Какво е акне?
3 аргументи, заради които кафето може да е отговорно за акнето
Кафето несъмнено е една от най-предпочитаните за консумация питиета от милиони хора по света. Повечето хора, даже не могат да си предст...
Прочети повече
Акнето е кожно заболяване, характеризиращо се с появяването на пъпки и черни точки. Повечето от тези досадни белези могат да се появят по лицето, гърдите, гърба, раменете и шията и никой не е застрахован от тях! Това положение нормално визира юношите и младите възрастни, само че може да се случи на всеки, без значение от възрастта и пола.

Какво съставляват витамините от група В?

Преди да обясните за какво витамин В12 може да е повода за вашето акне, е належащо да знаете какво съставляват витамините от група В и от какво се състоят.

Има разнообразни типове витамини от група В, по-специално: B1 (тиамин), B2 (рибофлавин), B3 (ниацин), B5 (пантотенова киселина), B6, B7 (биотин), B12 и Б9 (фолиева киселина). Всеки от тях е друг, тъй че въздейства на тялото ни по друг метод. Въпреки това, с помощта на потреблението на всички тези витамини, тялото ни е в положение да получи силата, нужна за действие и формиране на червени кръвни кафези. Липсата на витамин В комплекс може да аргументи болести като анемия, тъй че е значимо да го включваме всекидневно в диетата си.

Ето за какво можем да потвърдим, че комплексът от витамини В е доста потребен за здравето. Ако обаче страдате от акне, би трябвало да следите приема на един от тези витамини. Става дума за витамин В12. Защо?
9 ефикасни естествени средства против акне
Акнето е едно от най-честите кожни болести в света, което визира почти 85 % от младежите. Конвенционалните лечен...
Прочети повече
Може ли витамин В12 да аргументи акне?

Витамините от група В са водоразтворими, което значи, че се разтварят във вода, тъй че в случай че консумирате повече витамини от група В, в сравнение с тялото ви се нуждае, този остатък ще бъде отстранен посредством урината.

Въпреки това, един от тези витамини Б е кадърен да се натрупва в черния ни дроб с години, витамин B12! Поради тази причина можем да имаме остатък от витамин В12 в тялото си, до момента в който това не се среща с други витамини от група В.

Няколко изследвания демонстрират ясна връзка сред съществуването на остатък от витамин В12 и неочакваната поява на акне. Според тези проучвания това е по този начин, тъй като остатъкът от витамин В12 може да бъде от изгода за бактериите, които имаме върху кожата си, като ги подтиква и им обезпечава сила. Тези бактерии създават вещество, наречено порфирин, и защото стават по-активни, заради остатъка от витамин B12, те създават повече порфирини от естественото. Това вещество предизвиква инфектиране на кожата, което предизвиква акне.

По този метод, в случай че страдате от ненадейно поява на акне без забележима причина, може да е добра концепция да намалите потреблението на яйца, млечни артикули и месо, защото те са храни, които обезпечават огромно количество витамин В12.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР