Може ли тази статия един ден да бъде написана от

...
Може ли тази статия един ден да бъде написана от
Коментари Харесай

Медийните групи търсят AI инструменти, за да намалят разходите и да допълнят разказването на истории

Може ли тази публикация един ден да бъде написана от „ робо-журналист “, редактирана от AI помощник и публикувана единствено посредством логаритми?

Бързо развиващият се изкуствен интелект (AI) е малко евентуално да размени изцяло функциите на обичайните медии, само че бързо раздрусва промишлеността. Предвидено е да има надълбоко влияние върху отговорностите и процесите на публицисти, телевизионни оператори, създатели и рекламодатели, като носи по този начин мечтаната експедитивност и успеваемост.

Също по този начин става наличен тъкмо когато медийните компании, изключително новинарските издания, са принудени да стягат коланите си и да вкарат талази от съкращения, защото възходът на групи за цифрова реклама като Meta и Гугъл е един от тях от факторите за световния спад в приходите на вестникарските групи.

Мнозина наподобява виждат технологията като решение: медийните групи усилват вложенията си в AI, макар че са били принудени да вършат тези разноски порязвания. Компанията за игри Blizzard Entertainment, развл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР