Може ли символът на украинските сили, които продължават офанзивата си

...
Може ли символът на украинските сили, които продължават офанзивата си
Коментари Харесай

Гордостта на Херсон - динята, може да стане символ на украинската надежда след победата там

Може ли признакът на украинските сили, които не престават офанзивата си против съветските нашественици в региона на Херсон, да е любеница? И да не ви се има вяра, само че дините са на всички места в миг, когато украинците се сплотяват против Русия, оповестява ДПА,цитирана от Българска телеграфна агенция.

Видеоклипове в обществените медии демонстрират украински бойци, които подвигат дини над главите си, а множеството към тях приветства.

Дините се появяват и на други места. Някои компании са вградили любеница в изображението на логото си. Дори украинската пощенската работа разгласи, че счита да издаде специфична пощенска марка с любеница.

Причините за всичко това са елементарни, изяснява ДПА. Украинските сили преди малко принудиха съветските военни да се изтеглят от Херсон - основният град на Херсонската област и единственият регионален център, окупиран от съветските войски в тяхната над 8-месечна инвазия.

А Херсон, който нормално е блажен с топло лято, е прочут с вкусните си дини. Тази година украинците бяха гневни освен тъй като руснаците направляваха територията, където се създава този източник на горделивост, само че поради невъзможността да изнасят дини, което навреди и финансово на страната.

И макар че руснаците към момента управляват част от Херсонска област, за доста украинци отвоюването на Херсон е като освобождението на цялата област и нейните полета с дини, отбелязва ДПА.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР