Може ли продължителната работа в офиса да е свързана с

...
Може ли продължителната работа в офиса да е свързана с
Коментари Харесай

Какви опасности крие продължителната работа зад бюро?

Може ли продължителната работа в офиса да е обвързвана с риск от незадоволителна интензивност на щитовидната жлеза ? Отговорът е " да ", сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Учени открили, че известната като хипотироидизъм незадоволителна интензивност на щитовидната жлеза е над 2 пъти по-често срещана измежду възрастни хора, които работят сред 53 и 83 часа седмично, в сравнение с измежду работещите сред 36 и 42 часа седмично.



Хипотироидизмът може да аргументи отмалялост, меланхолия, чувство за мраз и наддаване на телесно тегло, а също така е рисков фактор за сърдечни заболявания и диабет. В рамките на проучването били оценени данни за 2160 чиновници в Южна Корея. Оказало се, че с всяко 10-часово увеличение на работата седмично рискът от хипотироидизъм се усилва спрямо този за работещите с 10 часа по-малко седмично.

Недостатъчната интензивност на щитовидната жлеза визира по-често дамите, в сравнение с мъжете. Учените обаче установили, че дългите часове работа са свързани с повишен риск от хипотироидизъм, без значение от пола на чиновниците и социоикономическия им статус.

" Нужни са спомагателни изследвания, с цел да се разбере дали дългите часове работа фактически провокират хипотироидизъм ", съобщи ръководителят на проучването Йон Ки-ли от Националния онкологичен център в провинция Кьонги.

Резултатите от проучването са оповестени в Journal of the Endocrine Society.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР