Може ли Porsche да се превърне в европейския Tesla“?През есента

...
Може ли Porsche да се превърне в европейския Tesla“?През есента
Коментари Харесай

Porsche ще произведе повече бройки Taycan, поради големия интерес

Може ли Porsche да се трансформира в „ европейския Tesla “?
През есента ви съобщихме новината, че немският авто колос Porsche се отхвърля дефинитивно от дизела, като към този момент ще разчита само на хибриди и електрически коли. Един от флагманите на тази смяна ще е стилното возило Taycan, което би трябвало да се появи по-късно тази година.

Познат преди като план с кодовото име Mission E, Taycan беше показан като концепция през 2015 и съставлява напълно електрическа кола. Преди няколко седмици, от немската компания се похвалиха, че огромна част от искащите да седнат в Taycan идват от редиците на феновете на колите на американската Tesla. Любопитно е, че през 2017, точно Tesla S беше упрекнат като огромния провинен за по-слабите продажби на компанията в Съединени американски щати от шефа на Porsche Cars North America Клаус Целмер. Нещата обаче стартират да се трансформират в позитивна посока. Това разбираме от скорошно изказване от страна на Porsche, представено от Automobilwoche. И това се показва в съответни числа. Porsche

„ Porsche удвоява плануваните бройки за своята напълно електрическа спортна кола Taycan, поради плануваното мощно търсене “, може да се прочете в изказването. Така, вместо заложените за произвеждане 20 000 автомобила от серията, в този момент Porsche ще създаде 40 000.

Taycan ще развива от 0 до 100 километра в час за 3.5 секунди с оптималната скорост от 249 км/ч. Батерията ще може да издържи пробег от 498 километра с едно зареждане и ще може да се презареди за изминаването на до 400 километра единствено за 20 минути посредством технологията за зареждане на компанията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР