Може ли някой да спре Новак Джокович? Това е големият

...
Може ли някой да спре Новак Джокович? Това е големият
Коментари Харесай

Us open 2019: Всички срещу неукротимия Новак Джокович

Може ли някой да спре Новак Джокович? Това е огромният въпрос в навечерието на US Open.

В понеделник най-хубавите тенисисти в света се събират в Ню Йорк за последния за годината шампионат от Големия шлем. Надпреварата поема по нов път с рекорден награден фонд от 57 милиона $, само че огромният любимец още веднъж е Джокович.

Сърбинът се е устремил към 17-а купа от Големия шлем, която би го доближила на една от Рафаел Надал и на три от Роджър Федерер. Увереността на Джокович ще бъде подплатена от обстоятелството, че той завоюва четири от последните пет съревнования от Шлема.

Според анализатора на " Евроспорт " Матс Виландер Надал е с най-големи шансове да спре сърбина. 33-годишният испанец, който е втори в схемата, победи с купата в Монреал при започване на август и наподобява подготвен да се впусне в нов опит да доближи финала, който предходната година му убягна поради травма.



От своя страна, Федерер ще се надява да е не запомнил бързо трагичната си загуба от Джокович във финала на " Уимбълдън ", когато швейцарецът имаше два мачбола. Наскоро 38-годишният рекордьор по трофеи от Шлема записа най-бързата си загуба от 2003 година насам след проваляне в третия кръг в Синсинати. Според Федерер обаче той се намира в най-хубавата си форма в кариерата.

" Най-голямото затруднение за някой като Федерер е това, че той ще би трябвало да изиграе седем мача на корав корт. Независимо от стила ви на игра, може да имате проблеми против тенисисти със мощен сервис и такива с игра от дъното на корта. Рафаел Надал е единственият състезател, който може да победи Новак Джокович в пет сета ", сподели Виландер.

Той се надява двама от полуфиналистите да бъдат от младото потомство. С максимален късмет да стигне надалеч в шампионата съгласно шведа е руснакът Данийл Медведев. Феликс Ожие-Алиасим и Стефанос Циципас също са измежду играчите в сянка, които могат да нарушат статуквото.
Готова ли е Уилямс за връх
Серена Уилямс стартира следващ поход към историята и по този начин жадуваната 24-а купа в Големия шлем, с която да изпревари Маргарет Корт по брой титли в четирите най-значими шампионата в тениса.

Пътят на 37-годишната американка е сложен, като още първоначално я чака огромно тестване. В блокбъстъра на първия кръг Уилямс ще се изправи против някогашната шампионка в US Open Мария Шарапова.

Ако е изцяло здрава от травмата си в гърба, заради която се отхвърли във финала в Торонто, няма причина, която да спре Уилямс да извърви пътя до края и да отнеме купата от Наоми Осака. Преди година младата японка победи Уилямс в абсурден край, само че в този момент тя се намира в застой след първичния пробив.

Накъде за Григор Димитров

Григор Димитров ще направи опит за добър свършек на сезона. Българинът се показва кошмарно през годината, като някогашният №3 се срина до 78-о място в ранглистата и загуби седем от последните си осем мача.

Най-доброто му показване през сезона в шампионатите в Големия шлем беше на Australian Open, където доближи осминафиналите. Преди година Димитров отпадна на още старта на US Open след проваляне от Стан Вавринка.

 Us open 2019: Всички против неукротимия Новак Джокович
© Reuters

Българинът изтегли допустим чоп, като ще се изправи против Андреас Сепи в понеделник вечер. Ако победи, във втория кръг Димитров ще се срещне спечелилия от двойката Борна Чорич или Евгени Донской.

В третия кръг е допустима среща с канадеца Милош Раонич. Българинът е в половината на схемата с Кей Нишикори, Роджър Федерер и Новак Джокович. До момента най-силното му показване е достигането до осминафиналите през 2014 и 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР