Може ли наистина мазнините да изчезнат, чрез потене? Звучи прекалено

...
Може ли наистина мазнините да изчезнат, чрез потене? Звучи прекалено
Коментари Харесай

Може ли наистина инфрачервената сауна да ви помогне да отслабнете?

Може ли в действителност мазнините да изчезнат, посредством потене? Звучи прекомерно хубаво, с цел да е истина. Но се твърди тъкмо това за инфрачервените сауни, които се появиха на всички места.

За тези, които не са осведомени: инфрачервената сауна стига да 50-60 градуса, спрямо елементарната, при която температурата е 70-100 градуса.

Твърди се, че инфрачервената сауна има изгоди като детоксикация на тялото, по-чиста кожа, по-бързо възобновяване на мускулите и да, намаляване.

И не става дума за намаляване, посредством губене на вода. Инфрачервените светлинни талази могат да обхванат в кожата, те безусловно могат да изгарят мазнините и да изчистят вашата система както от телесните мазнини, по този начин и от кръвоносните мазнини като холестерола.

Сауните (инфрачервени или традиционни) също предизвикват повишение на телесната ви температурата и това може да увеличи сърдечната ви периодичност. Едно изследване на Европейския вестник за превантивна кардиология от 2017 година открива, че сърдечната периодичност на участниците остава нараснала до 30 минути след сауната - сходно на това, което хората изпитват при умерено интензивна кардио подготовка като джогинг.

Но можете ли в действителност да отслабнете?

Няма проучвания, които да потвърждават дълготрайна загуба на тегло от инфрачервена сауна.

Едно доста малко изследване от университета Бинхамтън в Ню Йорк излага хората на инфрачервена сауна три пъти седмично в продължение на 45 минути. След четири месеца тези, които са употребявали сауната, са имали до 4% спад в телесните мазнини спрямо контролната група, чиято телесна мастна тъкан не се е трансформирала. Въпреки това, откривателите не управляват упражненията или диетата на участниците отвън опита. Така че е мъчно да се каже какво в действителност предизвиква загуба на тегло.

Освен това, що се отнася до специалистите, изказванията за " изгаряне на мазнини " са просто фарс. " Аз персонално нямам доверие, че този артикул изгаря мастните ви кафези ", написа доктор Травис Сондърс, лекар по физика в PLOS. " Най-вече тъй като, в случай че то е разтопило мастните ви кафези, не виждам особени аргументи да мисля, че това също не би довело до втечняване на клетките в кожата, сърцето, очите и тестисите ".


Така че има ли някакви изгоди за тялото?

Определено е допустимо потреблението на инфрачервена сауна да накара някои хора да се усещат по-добре - и затова да докара до загуба на тегло. В края на краищата доста хора споделят, че инфрачервените сауни им оказват помощ да се усещат по-спокойни и по-малко уплашени. А напрежението играе голяма роля при увеличение на тежестта и загуба на тегло.

Освен това, в едно изследване, оповестено в Springerplus, откривателите откриха, че инфрачервените сауни (които излъчват инфрачервени светлинни талази за топлина) усъвършенстват възобновяване след подготовка. Така че, в случай че вашата подготовка ви предизвиква дискомфорт няколко дни по-късно, можете да опитате тази сална и да се възстановите по-бързо.

Трябва ли да опитате?

Ако зачервените бузи и изобилното потене ви карат да се чувствате добре, дайте късмет на инфрачервената сауна.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР