Може ли морът коронавирус да има положителен ефект върху поне

...
Може ли морът коронавирус да има положителен ефект върху поне
Коментари Харесай

Маргарита Асенова: Тръмп изгуби най-големия си предизборен коз

Може ли морът ковид да има позитивен резултат върху най-малко един от огромните проблеми на Съединените щати в наше време - политическата поляризация на обществото?

Според Маргарита Асенова - политолог от Вашингтон, отговорът на този въпрос е „ не “. Твърдият електорат на Доналд Тръмп е развил нещо като фетиш към него. Различното на идните наесен президентски избори обаче ще е гласуването на колебаещите се гласоподаватели, които преди 4 години поддържаха Тръмп, тъй като не харесваха Хилари Клинтън. Много от тях - от Демократическата партия, тогава поддържаха Бърни Сандърс в първичните избори, само че единствено с цел да не е тя претендентът за президент. Сега те се отдръпват и от Сандърс и по тази причина Джо Байдън е любимец.

В изявление за предаването „ Събота 150 “ на стратегия „ Хоризонт “ Асенова разяснява, че за жалост се оказва, че Тръмп беше угрижен по-малко за здравето на хората, в сравнение с беше угрижен за положението на стопанската система:

„ Той разчиташе на икономическите си триумфи, с цел да завоюва изборите през ноември. Сега обаче най-големият избирателен коз се срина изцяло, тъй като стопанската система минава в криза. Днес се оказа, че Тръмп и Републиканската му партия са знаели доста добре какъв ще бъде резултатът на епидемията и са знаели чудесно, че тя е неизбежна “.

Няколко конгресмени, най-вече републиканци, продали акциите си в интервала сред 21 януари и 13 февруари или са ги трансферирали в компании, които ще завоюват от актуалната пандемия.

„ Няма подценяване, има илюзия за да се прикрие заплахата и да се заблудят гласоподавателите, съгласно мен умишлена илюзия “, сподели Маргарита Асенова.

Според нея опасността от Covid-19 за Съединени американски щати е била подценена, „ до момента в който народът е спял и е вярвал на тези послания на президента, изключително неговите поддръжници “.

„ Сегашните ограничения идват късно и не са задоволителни. А Тръмп към момента не има вяра на експертите да поведат във вземането на решения по какъв начин да се спре вирусът. Той към момента е мисли най-вече за себе си и за своя имидж “, означи още политоложката.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР