Може ли коноравирусът да се разпространява във въздуха? Да, възможно

...
Може ли коноравирусът да се разпространява във въздуха? Да, възможно
Коментари Харесай

Ето защо е важно редовно да проветряваме дома си

 Може ли коноравирусът да се популяризира във въздуха? Да, допустимо е. Световната здравна организация (СЗО) наскоро призна вероятността COVID-19 да се популяризира във въздуха при избрани условия. Последните информации за всеобщо разпространяване на COVID-19 на закрито - в заведения за хранене, нощни клубове и на подготовки на хорове, демонстрират, че вирусът може да остане във въздуха задоволително дълго, с цел да болести близките, в случай че не се съблюдават прецизно ограниченията за обществена отдалеченост, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според специалисти неналичието на вентилация в такива обстановки способства за разпространяването на болестта и може да разреши на вируса да оцелява по-дълго време във въздуха. В отчет, оповестен през месец май, се показват резултати от проучване, което откри, че при говорене се изхвърлят дихателни частици, които могат да останат във въздуха в затворено пространство от осем до четиринадесет минути.

Според СЗО най-силно изложени на заплахата от болест по този метод са лекарите и медицинските сестри, които извършват профилирани процедури като интубиране или включване на пациентите към белодробна вентилация. Здравните управляващи предлагат потреблението на защитни маски и други защитни дрехи и ограничения при осъществяването на тези процедури. Учените акцентират, че е надалеч по-безопасно да стоим навън, в сравнение с закрито, тъй като капчиците с вируса се разпръскват в свежия въздух и по този начин понижават възможностите за разпространяване на новия ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР