Може ли жена да спечели Белия дом на изборите в

...
Може ли жена да спечели Белия дом на изборите в
Коментари Харесай

Може ли жена да стане президент, спориха демократите на последния си дебат

Може ли жена да завоюва Белия дом на изборите в Съединени американски щати тази година? Това бе главният спор сред прогресивните претенденти Елизабет Уорън и Бърни Сандърс по време на снощния спор на демократите в Съединени американски щати.

В началото на акцията двамата се бяха споразумели да не се атакуват един различен, само че в последните дни напрежението посред им се усили. Сандърс изрично отхвърли да е правил такова изявление - нещо, което Уорън твърди, че се е случило на частна среща през 2018 година

" Бърни ми е другар и не съм тук да се карам с него. Но въпросът може ли жена да бъде президент към този момент е издигнат и е време да се оправим с него ", сподели тя. Този спор бе настоящ и през 2016 година, когато Хилъри Клинтън се провали в опита си да стане първата жена държавен глава.

Уорън уточни, че мъжете на сцената са изгубили общо 10 вота, до момента в който тя и сенатор Ейми Клобушар са спечелили всички избори, на които са се явявали. " Аз съм печелила всяко съревнование, на всички места, по всичко време, в най-червените окръзи, в предградията, в селските региони ", сподели Клобушар, припомняйки вота за губернатори през 2018 година

Външната политика

Това бе другият противоречив въпрос по време на дебата. Сандърс подлага на критика Байдън, че е подкрепил войната в Ирак през 2002 година и сподели, че те и двамата са чули едни и същи причини от тогавашния президент Джордж У. Буш, само че са стигнали до разнообразни изводи. " Смятах, че лъжат и не им повярвах за секунда. Направих всичко допустимо да предотвратя войната. Джо гледаше на нещата по различен метод ", сподели Сандърс.

Байдън призна, че е направил " огромна неточност ", само че се базира на работата си като вицепрезидент при Барак Обама, с цел да покаже, че е работил в посока на това да върне американските бойци вкъщи.

Няма явен любимец

Сблъсъкът сред Уорън и Сандърс идва на фона на изследвания, които демонстрират, че тя изостава зад него на национално равнище. Първичните избори на партията стартират на 3 февруари с гласоподаване в Айова. Фаворит към момента е някогашният вицепрезидент Джо Байдън, само че конкуренцията сред него, Сандърс, Уорън и някогашният кмет на Саут Бенд Пийт Бутиджеж ще е яростна.

Проучване на Monmouth University в Айова демонстрира, че някогашният вицепрезидент събира 24% поддръжка, Сандърс - 18%; друго допитване на Franklin Pierce University в Ню Хемпшър дава на Байдън 26%, а на Сандърс - 22%. Първичните избори в Айова са на 3 февруари, а в Ню Хемпшър - на 11-ти.

Общо 12 демократи се борят за номинацията на партията, само че безапелационен любимец към момента няма. Предстоят други три дебата - на 7-ми февруари в Ню Хемпшър, 19-ти в Невада и 25-ти в Южна Каролина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР