Може ли гледането на филми за възрастни да бъде опасно?

...
Може ли гледането на филми за възрастни да бъде опасно?
Коментари Харесай

Порното може да е опасно за здравето

Може ли гледането на филми за възрастни да бъде рисково? Според специалистите – да, това може да повлияе отрицателно на човешкото здраве, написа „ The Conversation ”.

Тези филми основават нереалистична визия за секса, считат специалистите. В тях постоянно се показва демонстрация на грубо отношение на мъжете по отношение на дамите, а феновете на сходни филми рискуват да развият взаимозависимост към тях.

Привържениците на концепцията, че порното може да бъде потребно, считат, че някои филми може да се употребяват с просветителна цел, а и да помогне на представителите на ЛГБТ – общностите. Според здравния специалист Меган Лим, порното може да бъде нездравословно, в случай че хората не разполагат с различен източник на информация по отношение на секса.

Много от тях гледат такива филми още преди да са почнали да водят полов живот и за тях видяното става значима част от половото им развиване, което след това практикуват в действителния живот.

Според Мередит Темпъл – Смит, гледането на порно може да докара до повишаване на тревогата и неодобрение от личното тяло. Според нея порнографията може да повлияе отрицателно както на тези, които гледат, по този начин и на снимащите се в сходни продукции.

Сексът е здравословен, само че порното – не , безапелационен е сексологът Майкъл Флууд. Той обръща внимание на обстоятелството, че доста от тези филми показват експанзията като нещо обикновено в общуването сред хората.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР