Може ли да стар Fiat Panda да надбяга ново Ferrari

...
Може ли да стар Fiat Panda да надбяга ново Ferrari
Коментари Харесай

Fiat Panda срещу Ferrari SF90

Може ли да остарял Fiat Panda да надбяга ново Ferrari SF90 с 20 пъти по-висока мощ? Оказва се, че възможностите на скромния хечбек от 80-те години на предишния век не са напълно оскъдни, стига надпреварата да се организира на сняг.

През 1983 година Fiat Panda получава система за задвижване на четирите колела, проектирана от Steyr-Puch, и става един от първите субкомпактни коли с двойно предаване. Мощността на четирицилиндровия мотор с размер 965 см3 е едвам 48 к.с., само че това въобще не пречи на проходимостта на бюджетното италианско мини.

Ferrari показа SF90 Stradale през 2019 година Суперхибридът има бензинов V8 и три електромотора, чиято съвкупна мощ от 1 000 к.с. би трябвало да остави " пандата " надалеч обратно.

Състезанието, извършено на тенес заснежен път, обаче не протича по упования метод. Малкият " фич " решително дръпва напред, до момента в който " ферарито " среща известни компликации със сцеплението, макар че също има четири задвижващи колела. Видеото завършва преди финала на борбата сред Давид и Голиат, само че излиза наяве, че в последна сметка мощността взема превес.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР