Може ли да се нарече перфектното работно място? Ако въобще

...
Може ли да се нарече перфектното работно място? Ако въобще
Коментари Харесай

Зелена светлина: Изкуството да произведеш шоколад чрез каране на велосипед

Може ли да се назова съвършеното работно място? Ако изобщо можем да приказваме за ранглиста на съвършените длъжности, то тази има всички шансове да се озове най-малко в челната тройка.

Работното място е фабрика за шоколад, където изкусителните сладки блокчета се създават с интензивно въртене на педалите на велосипед.
Дана Мруе: Велосипедът ни дава опция да изповядваме нашата екологична философия. Ние в действителност желаеме да имаме минимално влияние върху околната среда, като използваме минимално електричество.
Шоколадовата фабрика се намира в Кот Д`ивоар. Че къде другаде? Страната е най-големият производител на какао в света. 35% от международната годишна продукция идва от там. Но огромните облаги в бранша се натрупват от преработката на какаовите зърна. Ето за какво Кот Д`ивоар все по-смело търси способи да се включи и в този развой. Дана, която е от френско-ливански генезис, има много сантиментално виждане за индустриалния развой. За нея той от дълго време е придобил измеренията на изкуство.
Дана Мруе: Ние сме занаятчии, нашият труд е ръчен - от обработването на какаото до пакетирането на шоколадовите блокчета. Характерно за нашия артикул е, че използваме недопечен шоколад. Така зърната резервират качествата си. Те са по-богати на протеини, антиоксиданти и усетът е по-различен.
Ако истината е във виното, значително щастието е в този шоколад - занаятчийския. И освен в блокчетата, а в метода на изработването им. Ако би трябвало да обобщим - въглеродният отпечатък при ръчното произвеждане е редуциран до оскъдни стойности. Самият шоколад е доста потребен. А ръчната изработка е съчетана с крачна. С преоткриване на велосипеда. И на велоаргометъра. И въобще - на колелото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР