Може ли да се говори за икономическа криза щом показателите

...
Може ли да се говори за икономическа криза щом показателите
Коментари Харесай

Очаква ли ни голяма продоволствена и хранителна криза?

Може ли да се приказва за икономическа рецесия щом индикаторите на промишлеността и производството са положителни? Достатъчно пари ли се отделят в така наречен антикризисен пакет? Докога ще порастват цените и по какъв начин се намесва приемането на еврото на този декор? Коментарът на Ваня Григорова – стопански консултант към КТ „ Подкрепа “ и финансовият анализатор от СИПП Кузман Илиев.
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета Петков 103
" Голямата опасност в новата човешка история е да станем очевидци на огромна продоволствена и хранителна рецесия. Голяма част от житото, слънчогледа и ечемика не доближава до точки по света. Подиграваха се на възрасните хора, че се презапасяват с олио, само че то да вземем за пример е в част от доста храни на пазара ", сподели специалистът от СИПП.

" Стана ясно, че приложенията не се ядат, трябват доставки на основни храни ", добави Ваня Григорова. 

" Производителите на самун бяха мощно ударени, само че 0% Данък добавена стойност няма да понижи цената в магазините. Ставката ги защищава от банкрут ", заяви финансовият анализатор. 

" Хлебопроизводителите и сами декларират, че 50% е надценката в магазина ", разкри Григорова.

" Вместо да запълваме дупките, ние теглим едни огромни задължения. Проблемът не е когато понижим налозите, а когато вкараме пари извън. Трябваше да се орежат и на непродуктивни разноски ", разяснява Илиев. Тенденцията за дълга е рискова. 

Нямаме ограничения, които да генерират повече приходи в системата, смята икономическият консултант към КТ „ Подкрепа “.

Има въпросителни дали въобще ще покрием стандартите за еврото. В периферията, както е България, нещата стоят друго, приключи Кузман Илиев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР