„Може ли да ни помогнеш? Ние се опитваме да организираме

...
„Може ли да ни помогнеш? Ние се опитваме да организираме
Коментари Харесай

Айлин и битката да има вот в Германия

„ Може ли да ни окажеш помощ? Ние се опитваме да организираме изборна секция в Хам “ – такова известие получава Рени Аккисла от родителите на ученичка, на която преподава български език в Германия.

19-годшната Айлин Румениова идва в Германия, когато е на 8. Оттогава е тук.
Снимка: bTV
За самодейността ѝ да бъде открита изборна секция й повлияват най-вече диалози със съученици: „ Уча в гимназия, професионална гимназия. С моите връстници, с които приказваме за политика, които са тук родени, могат да гласоподават тук. Бях в стаята си с татко ми, говорихме го, аз като споделих желая да го организираме, да го създадем “.

Разбира, че, без секция, на българите в Хам ще им е мъчно да гласоподават. Особено на възрастните и на тези без лични коли. Затова дава публичност на концепцията си. Рени я разказва като „ иноватор “ и „ мотор “ на цялата самодейност.
Снимка: bTV
И по този начин ученикът увлича своя преподавател. А изборната секция през днешния ден е реалност. „ Всеки един съумял, всеки един завършен като персона, всеки един виновен жител е премия освен за нас учителите, а за цялото общество “, споделя Рени.

Айлин прибавя, че по този начин изпраща обръщение към всички българи, без значение къде са по света – да бъдат виновни жители.

Резултатът от напъните и на други доброволци като Айлин са общо 69-те секции във Федералната република.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР