Може и да сте срещали подобно твърдение. Идеята, че черният

...
Може и да сте срещали подобно твърдение. Идеята, че черният
Коментари Харесай

Черният цвят е по-щастливият в рулетката – мит или реалност?

Може и да сте срещали сходно изказване. Идеята, че черният цвят излиза по-често при завъртане на рулетката от аления, циркулира в средите на хазартните „ разбирачи”, някои от тях в действителност в кавички. Същата теза обаче можете да срещнете и във връзка с аления цвят. Това е мит и всеки човек, въоръжен най-малко с малко логическо мислене, го осъзнава за секунди. Върху колелото на шанса няма преобладаващ цвят и няма по какъв начин да има. При европейската рулетка имаме 18 червени бранша, 18 черни и нула. В американската имаме две полета с нули (0 и 00), останалото е същото. При състояние, че двата цвята с печеливши цифри върху тях са еднакъв брой, няма логичност черното да се пада по-често от аленото или назад.

Да, само че ще срещнете примерно следните самопризнания: „ Падна се черно 7 пъти подред. Следващото завъртане трябваше да е алено, на това и заложих, а още веднъж излезе черно”. Или пък: „ Рулетката довечера удряше основно червени цифри. Черни се паднаха най-вече 3-4 пъти, до момента в който играех”. Това са изцяло действителни изказвания, които удостоверяват действителни случаи. Но такива извадки не трансформират общия извод, защото става дума за частни случаи и за незабележим брой завъртания, които няма по какъв начин да се екстраполират даже в 10-кратен размер, да не приказваме да се умножат по хиляда или по милион, където ще открием действителното съответствие. А при 1 милион завъртания на колелото по всяка възможност ще се паднат 499 985 черни и 500 015 червени цифри. Или пък противоположното. Може да се следи минимална разлика, само че в процентно отношение при задоволително огромен брой „ замервания” отклонението ще бъде не по-голямо от стойност, започваща най-малко от третата цифра зад десетичната запетая на %.

Играч може да влезе в сполучлива серия с един цвят

Разбира се, никой не е завъртал 1 милион пъти
рулетката в самостоятелния си опит с играта или най-малко няма документиран подобен случай. Никой няма опция да ревизира толкоз огромна извадка от изходи самичък. Можете да си поставите за задача да ревизирате дали равновесието е реалност в уебсайт за , в който не се изисква регистрация и депозит, т.е. завъртанията са безвъзмездни. Ще убиете време, може и да е забавно, само че надали ще достигнете до по-различен извод.

Залагащите се интересуват какво се случва и каква е наклонността, когато те слагат чипове на масата. А всичко се развива в релативно къси серии, при които натрупванията и пресмятанията нямат чак толкоз сериозна тежест.

Ако имате опция да се заровите в историята на последните 1000 завъртания и установите, че 510 пъти се е паднало черно и 490 пъти – алено, то ще ви се стори разумно да се насочите към аленото, защото този цвят би трябвало да „ изравни” салдото. Това равнене се случва в някакъв миг, само че няма никаква гаранция, че ще стане факт по време на вашата игра. Така че даже и да получите такава информация, няма кой знае какъв смисъл да се осланяте на нея.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР