може и да се провали в Шампионска лига, но пък

...
може и да се провали в Шампионска лига, но пък
Коментари Харесай

След страхотен обрат: Аталанта гледа към титлата в Серия А

може и да се провали в Шампионска лига, само че пък отпадането може да се окаже " скрита благословия " за възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини в Серия А, изключително след страхотния поврат, който тимът записа в неделния следобяд. Аталанта съумя да стигне до трите точки на " Стадио Марк`антонио Бентагоди " над коравия отбор на Верона, печелейки след поврат от 1:0 до 1:2 в мач от 17-ия кръг в Серия А.
Както е трансформира в процедура за Верона, домакините откриха резултата в мача - по този начин, както сториха и против други отбори от челото като Милан, Ювентус и Лацио. Героят за отбора също беше предстоящ - Джовани Симеоне. В 22` той беше прелестно открит от Фараони по крилото, а отбраната на Аталанта проспа цялата обстановка. Звездата на Верона напредна и стреля в Мусо, който мазета топката в личната си врата - 1:0 за домакините след отлични начални минути за момчетата на Игор Тудор.
Последва обаче реакция от момчетата на Гасперини, които за повторно тази седмица се видяха в губеща позиция. За разлика от мача с Виляреал, " нерадзурите " реагираха бързо и след няколко положителни положения, в това число и греда от страна на Пашалич, в 37` резултатът беше подравнен. Муриел изведе чудесно Пецела в наказателното поле, а той сви отлична топка за Миранчук, който от 7 метра разстреля вратаря на домакините - 1:1.
Верона стартира второто полувреме интензивно, само че с течение на минутити Аталанта стартира да упражнява все по-сериозен напън, а с основни спасявания се регистрира Монтипо. В 62` гостите извадиха и шанс, когато Копмайнерс опитва удар от отдалеченост, топката рикошира в тялото на Тамезе и влетя неспасяемо във вратата на Верона - 1:2.
Домакините реагираха чак в заключителните минути, като в 80` Симеоне бе покрай изравнителен гол, само че топовният му удар мина малко над напречната греда. Само няколко минути по-късно пък Хатебур можеше да реши всичко в срещата, само че Монтипо направи чудесно избавяне. В последна сметка обаче, това не се отрази на крайния резултат, като до края Аталанта сполучливо задържа минималния си задатък - 1:2 краен резултат.
Благодарание на трите точки, Аталанта към този момент е на 3-о място с актив от 37 точки - единствено на 2 от сегашния водач Милан и еднакъв брой с Интер, само че " нерадзурите " от Милано са с мач по-малко.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР