Може и да приемем терористи от "Ислямска държава" (ИД) в

...
Може и да приемем терористи от "Ислямска държава" (ИД) в
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров: Може да приемем терористи от ИД ... в гробищата

Може и да приемем терористи от "Ислямска страна " (ИД) в нашата република, сподели президентът на Чечения Рамзан Кадирова в ефир на московската телевизия Первий канал.

Лидерът на самостоятелния съветски севернокавказки район в изявление разкри, че силите за сигурност в републиката са подготвени да дадат отпор на всяка дна вътрешна и външна опасност. "Ние чакаме екстремистите и можем да ги посрещнем, както прилича. В нашите гробища има задоволително място ", е споделил той с усмивка на уста.

Думите на Кадиров са били публикувани малко след изявление на военния министър в Москва Сергей Шойгу. По думите му след началото на интервенцията Извор на мира в Северна Сирия (9 октомври) против кюрдски милиции минимум 12 пандиза, в които е имало членове на ИД и други екстремистки групировки, са останали без защита. "Този факт буди безпокойствие, тъй като терористите може да се върнат в родните си страни, където да правят атентати ", е показал той, съобщи ТАСС.

Съединени американски щати и Турция преди няколко дни са се договорили Анкара да приключи военните дейности против милиции, считани от Турция за клонове на оповестената за терористична Кюрдска работническа партия (ПКК). Прекратяването би дало опцията на кюрдите да се изтеглят навътре в Сирия и силите под командването на Реджеп Ердоган да основат буферна зона, на 30 километра в Сирия от нейната граница с Турция.

Иран, който е измежду главните поддръжници за Дамаск в Близкия изток, през днешния ден е оповестил, че е бил изрично срещу проектите на Анкара. "Такива въпроси би трябвало да се вземат решение посредством дипломатически средства. Суверенитетът на Сирия би трябвало да бъде почитан ", е споделил представителят на външното министерство на Ислямската република Абас Мусави.

Междувременно Ройтерс заяви за продължаващо евакуиране на американската войска от Сирия. Според информацията към 100 камиона с хора и техника са навлезли в Ирак от прилежащата страна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР