Може и да отне три мача на Кристиано Роналдо да

...
Може и да отне три мача на Кристиано Роналдо да
Коментари Харесай

Роналдо изравни 60-годишен рекорд в Ювентус

Може и да лиши три мача на Кристиано Роналдо да открие головата си сметка в Ювентус, само че това не му попречи да изравни 60-годишен клубен връх.

Нападателят не съумя да означи попадение в дуелите с Киево, Лацио и Парма от първите три кръга на Серия “А” преди да вкара два гола във вратата на Сасуоло на 16-и септември. Оттогава насам той не стопира да се разписва, вкарвайки още пет пъти в идващите пет турнирни срещи на Ювентус. Така той има на името си 7 попадения в първите си 10 срещи в Калчото с екипа на “бианконерите”. Последният, постигнал това за торинския гранд, е уелсецът Джон Чарлз през далечната акция 1957/58. Тогава Чарлз завършва сезона с 28 гола, като Роналдо ще се опита да го надмине в това отношение.
Cristiano Ronaldo equals record no Juventus player has matched for 60 years https://t.co/NO9UKIdV99 pic.twitter.com/UkUL4OHZFC
— Mirror Football (@MirrorFootball) October 31, 2018 През последните години има редица огромни имена, които играха в Ювентус, само че не съумяха да стигнат до 7 попадения в дебютните си 10 срещи от шампионата за “Старата госпожа”. Гонсало Игуаин, Карлос Тевес и Филипо Индзаги се разписаха на 6 пъти, до момента в който Алесандро Дел Пиеро, Златан Ибрахимович и Давид Трезеге за същия брой мачове имат по 5 гола всеки.

Въпреки впечатляващия си старт в Серия “А”, португалецът е зад нападателя на Дженоа Кшищоф Пьонтек в голмайсторското нареждане, където младият поляк е с две попадения повече. Серия А 10 кръг, събота 27 октомври  Емполи 1:2краен резулат  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР