Може и да остават още два месеца дотогава, но определянето

...
Може и да остават още два месеца дотогава, но определянето
Коментари Харесай

Де Бройне би подобрил Ливърпул и Пеп трябва да се тревожи

Може и да остават още два месеца до тогава, само че определянето на Единайсеторката на сезона в Премиър Лийг към този момент наподобява чисто протоколно. Чисто и просто ще изброите титулярите на Ливърпул.

Алисон, Трент Александър-Арнолд, Джо Гомес, Вирджил ван Дайк, Андрю Робъртсън, Фабиньо, Джордан Хендерсън, Джорджиньо Вайналдум, Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Садио Мане. Няма нито един футболист от желаните 11 от мениджъра на „ алените “ Юрген Клоп, за който да не може да се твърди, че е №1 на своя пост. Има единствено една въпросителна.

Как да се откри място за евентуално най-хубавия полузащитник в света към днешния ден? Кой от халфовете на преубедителния исторически водач в лигата ще отстъпи място в идеалния тим на Кевин Де Бройне – единствения кадърен да пробие при титулярите на Клоп? Може би Фабиньо, тъй като е почнал единствено 13 турнирни мача против 22 на Хендерсън и 26 на Вайналдум. Само дето отсъствията му се дължаха на тежка травма и дълго наложително неявяване от терените. В останалото време бразилецът беше удивителен. Така че отново е мъчно.

Де Бройне още веднъж беше ослепителен при огромната победа на Манчестър Сити над Реал Мадрид посред „ Сантиаго Бернабеу “ в сряда. В груповите спортове обаче от време на време изключителният самостоятелен принос може да остане на назад във времето. Спомнете си единствено по какъв начин голфърът Иън Ууснам записа четири победи и едно тъждество в своите пет мача в отборния шампионат Райдър Къп през 1993 година, а най-после беше в изгубилия отбор.



Сити на Де Бройне е на 22 точки зад водача Ливърпул и въпреки всичко белгиецът би влезнал измежду титулярите на „ алените “. Всъщност би влезнал измежду титулярите на всеки един тим по света, даже в тези от ранга на Барселона, Мадрид, Байерн (Мюнхен) и Ювентус. А това, поради днешните условия, би трябвало да е голям мотив за паника на „ Етихад “.

Възможният трансфер на Рахийм Стърлинг в някой от двата испански гранда стартира да става все по-повдигана тематика в медиите в последно време и това дава обещание да се трансформира в лятна трансферна сага. Неговото влизане в игра като промяна в сряда на „ Бернабеу “ спомогна за получилия се поврат в конфликта с четирикратния европейски първенец за предходните шест издания на шампионата.

При все това можеше и да не е допустимо изобщо да има условия за поврат без Де Бройне. „ Гражданите “ демонстрираха чудесно групово показване, но тъкмо деянията на белгиеца им помогнаха да удържат напора на постоянно рисковите в евросблъсъците „ бланкос “. Колкото и да е добър Стърлинг, въпреки всичко е сменяем, изключително поради предстоящата трансферна сума за него. Де Бройне обаче не е.



Имаше някои моменти по време на дуела му с Лука Модрич, в които човек можеше ясно да види промяната на караула. Белгийският полузащитник е тъкмо това, от което се нуждае Мадрид в този момент. Всъщност той е тъкмо това, от което се нуждае всеки един тим, даже и Ливърпул. Клоп може и да разчита на осигуряващи висока активност халфове, само че Де Бройне покрива и това условие.

Гледката, когато мина като че ли в полет през двама бранители преди центрирането за изравнителния гол на Сити, беше успех на естетиката и атлетизма. Като всички най-хубави футболисти на новото потомство, и той е работяга и безспорно би блестял в тим на Клоп. Да не забравяме, че германецът се опита да го притегли през 2013 година в Борусия (Дортмунд).



Към момента няма действителен мотив да се твърди, че отдадеността на Де Бройне към Манчестър Сити е разтърсена. Става въпрос повече за това, че състезател с неговия гений надали ще желае да е отвън светлината на прожекторите за дълго време. А най-ярка е тази светлина в Шампионската лига – даже и почитателите на „ жителите “ към този момент осъзнават и признават това.

Белгиецът подписа шестгодишен контракт с клуба през януари 2018-а, така че му остават още жестоко четири години. В пресата в родината му обаче към този момент се написа, че две години отвън Европа биха му коствали 2,5 млн. паунда бонуси. Това приказва, че някой оттича сходна сензитивна информация към медиите, а най-вероятно е неговият сътрудник. Обичайно по този начин постъпват сътрудниците.

Да Бройне ще навърши 29 години това лято, така че може да се окаже, че ще се завърне в Шампионската лига чак когато е на 31, в случай че наказването на УЕФА към клуба му бъде доказано от Спортния трибунал и по-късно вероятно и от Върховния съд на Швейцария. Колкото и стоманен да е договорът му, това да бъде арестуван на „ Етихад “ тогава би изискало вероятния най-много от преговорните умения на управлението.



Клубовете устоят на сложни тествания, изключително богатите, тъй че Сити безспорно ще се завърне на огромната сцена. Задържането на Де Бройне обаче би било съвсем толкоз фундаментално изискване за това, колкото и задържането на Джосеп Гуардиола. Белгиецът е перлата в короната и играчът, към който би трябвало да се построи идващото ходило в еволюцията на тима.

Ако Гуардиола остане и Сити победи на домашната сцена идния сезон (простото гледище, че наказването ще бъде анулирано, все още не може да се брои за реалност), оставането на халфа може би не е чак толкова необикновено.

Що се отнася до Мадрид, Барса и даже Ливърпул, те биха били луди, в случай че най-малкото не си пробват шанса да завлечен Де Бройне това лято. Неговото виждане за играта би вдъхнало нов живот у Лионел Меси, би улеснило оптимално прехода за стадия след Лука Модрич и би дало изчезналата на Клоповата полузащита искрица талант.

Днешният тим на Ливърпул е за историята и има единствено един състезател, който може да застъпи в него. Може да ви звучи необикновено и даже парадоксално, само че е реалност: Кевин Де Бройне би направил по-добра и идеалната единайсеторка.
Мартин Самюъл, „ Дейли Мейл “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР