Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си

...
Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си
Коментари Харесай

Асоциация на заведенията с нови претенции за маските заради коронавируса

" Може и да не сме разбрали, само че май коронавирусът си е отишъл. Или най-малко в България, сякаш го няма. Множество хора непрекъснато се събират на групи без да съблюдават каквато и да било отдалеченост или да употребяват маски. Претендираме, че следим осведомителния поток, само че не сме видели вест, че у нас към този момент няма COVID-19. Възможно е и да сме я изпуснали, тъй като неглижирането на ограниченията става все по-масова процедура ". Това се споделя в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.
От асоциацията обаче припомнят, че чиновниците на заведенията трябвало да носят наложително маски и непрекъснато има инспекции за това - даже когато става въпрос за намерено и при " 40-градусови жеги ".
Затова молим, в случай че в действителност в България към този момент няма вирус и ограниченията са отпаднали, да ни уведомите публично, приканват от асоциацията.
" И в този момент изцяло съществено – предвид на всеобщото неглижиране на наложените правила и събирането на групи без да се съблюдава отдалеченост, настояваме да отпадне условието за чиновниците ни, които работят навън, да носят маски. Вече изцяло безпредметно е и условието на една маса да стоят най-много четирима души, защото струпване на доста повече хора на дребни пространства е много честа процедура отвън заведенията. Това условие води само до загуби за сектора и понижени обороти, заради което бихме желали то също да бъде преразгледано ", се споделя още в позицията.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 август "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР