Може и Amazon да са господари на облака, но Microsoft

...
Може и Amazon да са господари на облака, но Microsoft
Коментари Харесай

Canonical и Microsоft създават специално ядро на Ubuntu за Azure

Може и Amazon да са господари на облака, само че Microsoft не престава да усъвършенства достъпността и спектъра от оферти с Azure. Нещо повече, със Сатя Надела компанията демонстрира учудваща диалогичност със света на открития код – държание, нечувано при Стив Балмър. Но, несъмнено задачата оправдава средствата, а задачата тук е ясна – разширение на властта на Microsoft в облака. Само в последния месец, компанията анонсира входа на Линукс контейнеризацията в Windows Server, както и по-лесния достъп на Линукс разработчици до облака на компанията. Заедно с това, Microsoft сподели, че желае да е другар и с огромния си съперник, откакто анонсира самодейност, която ще направи по-лесен живота на разработчиците от средата на Azure да придвижват своите планове от и към AWS. Може и на Ричард Столман да не му харесва това, само че съдействието сред Microsoft и света на открития код продължава с цялостна мощ , за което и свидетелства обявен нов план от Canonical , създатели на най-популярната Линукс дистрибуция и един от желаните избори за облака и дейта центровете, Ubuntu. Компанията разгласи, че ще показа специфична версия на ядрото на тяхната операционна система , което да е съвместимо със средата на Azure.

Тази версия на ядрото ще е с 18% по-малка от общоприетата величина и ще включва нови характерности, като NAPI и Receive Segment Coalescing, поддръжка за Accelerated Networking in Azure и други Така, всеки облик на Ubuntu, влезнал в портала на Azure от началото на септември към този момент ще е задвижван от специфичното ядро на Ubuntu за Azure.

„ Ubuntu от дълго време е желан избор за Линукс инстанциите в Azure . Продължаващото ни партньорство с Microsoft дава страхотни резултати, като поддръжката на последните характерности в Azure, поддръжката на SQL Server за Линукс, BASH в Windows, Ubuntu контейнеризация с Hyper-V изолираност в Windows Server и Windows 10 и още доста “, показват от Canonical в анонса за специфичните ядра за Azure.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР