Може да сте били свидетели на краткосрочните ефекти на храната

...
Може да сте били свидетели на краткосрочните ефекти на храната
Коментари Харесай

5 причини да ядем спанак всеки ден, според науката

Може да сте били очевидци на краткосрочните резултати на храната върху мозъка ви: захарна офанзива, откакто сте яли прекалено много бонбони или психологична мъгла от апетит. Но това, което ядем ни въздейства и в дълготраен проект. Започвайки от утробата и продължавайки до старините, нашата диета освен оформя тялото ни, само че и мозъка ни. " ~ „ Society for Neuroscience ”

Западните диети и недостига на хранителни субстанции

Терминът " западна диета " е синоним на неприятно здраве – повода е основателна. Западните хора са спечелили прословутата си известност, обвързвана с хот-дог, сирене, бисквити, сладолед и други - всички тези храни произлизат от западни страни.

Сред 20-те страни с най- доста затлъстели в света над половината употребяват " западни диети ". Накратко това значи повече добавки и консерванти, по-малко пресни плодове и зеленчуци и повече модифицирани храни.

Когато нашето тяло е лишено от хранителни субстанции - положение, което се среща прекомерно постоянно в западните страни, нашето тяло реагира с жадност към всичко.

Ние сме по-уязвими към евтините менюта и бързото хранене. Макар че това може да е добре за Макдоналдс, не е добре за нас.

Отговорът: Повече суперхрани!

Суперхраната се дефинира като " богата на хранителни субстанции храна, считана за изключително потребна за здравето и благоденствието ".

Защо се нуждаем повече от тези храни? Ето няколко съществени аргументи:

- Борят се с острия припадък на апетит (и " бързото наваксване " ).

- Поддържане на здравословно телесно тегло.

- Чувствате се добре със себе си.

- Стабилизиране на кръвната ни захар.

И, несъмнено, зареждат мозъка!

СПАНАК: Впечатляваща суперхрана

Спанакът е супер храна, цялостна с тонове хранителни субстанции в нискокалорична опаковка. Тъмните листни зеленчуци като спанакът са значими за здравето на кожата, косата и костите. Те също по този начин обезпечават протеини, желязо, витамини и минерали. "

Сега, откакто установихме смисъла на спанака за здравето на цялото ни тяло, дано да изредим към пет изгоди за мозъка от яденето на зеленчука на Попай.

Ядете ли СПАНАК? Ето пет аргументи да го вършиме

1. Спанакът усъвършенства паметта

Типичната " западна " диета - цялостна с рафинирани захари и нездравословни мазнини - може да бъде опустошителна както за краткосрочната, по този начин и за дълготрайната памет.

Диета, която е с дефицит на фолиева киселина, един от витамините В (В9), може да аргументи всевъзможни проблеми. Тревожност, комплициране, меланхолия, отмалялост и слаба памет. Б-витамините са сериозно значими за действието на мозъка, изключително за здравето на паметта.

Спанакът, в това време, е един от най-мощните бустери на паметта. Една чаша спанак съдържа 65% от целесъобразната дневна стойност на фолиева киселина и над 20% от дневната доза витамин B6.

2. СПАНАКЪТ усъвършенства фокуса

Аминокиселината L-тирозин е от решаващо значение за синтезирането (комбинирането) на стимулаторните невротрансмитери допамин и норепинефрин.

Допаминът е от значително значение за силата и мотивацията; норепинефринът е естествено възпира напрежението в мозъка. Енергията, мотивацията и устойчивостта на напрежението са от решаващо значение за концентрацията и фокуса.

Една чаша спанак включва 20% от целесъобразната дневна доза (ПДД) тирозин. Други храни, богати на тирозин са авокадо, фасул, месо, риба звук, птици, сьомга, семена и орехи.

3. Спанакът предотвратява възпаления, нездравословни за мозъчната функционалност

Високите равнища на инфектиране усилват риска от доста болести. Ако съотнесем хроничното инфектиране с изискванията на тялото; това може да повлияе неподходящо на мозъчната ни функционалност

Фолиевата киселина понижава възпалителния сътрудник хомоцистеин, който съгласно „ American Journal of Psychiatry ” попречва активността на мозъчните невротрансмитери.

4. СПАНАКЪТ изостря знанията

Според изследване, оповестено в Американско списание за клинично хранене, група възрастни, които ядат диета с високо наличие на диетични фибри, са по-добри в когнитивните проби, в сравнение с тези, които не употребяват такава диета.

Диетичните фибри оказват помощ за усмиряване на храносмилането и са главен хранителен детайл за здрави вътрешности. Многобройни изследвания демонстрират значимата връзка сред здравето на храносмилателната система и мозъчната функционалност. Всъщност двете са толкоз комплицирано свързани; учените одобряват червата като " Втори мозък ".

Една чаша варен спанак съдържа към 17% от ПДД нишки или фибри.

5. СПАНАКЪТ забавя когнитивния спад

Едно от най-хубавите неща, които можете да извършите за дълготрайно здравословно положение на мозъка, е да се храните вярно. Установихме обстоятелството, че спанакът съдържа някои от най-ценните витамини и минерали за поощряване на когнитивното развиване.

Както се оказва, суперхраната се бори против обвързвания с възрастта когнитивен спад. Учените имат вяра, че това се дължи на богатото количество антиоксиданти в зеленчуците.

Спанакът, дружно с други храни, богати на антиоксиданти, " дават много вяра за предотвратяването на последствията от неврологични болести в нашето все по-застаряващо население ".

Да обобщим:

Сега знаем, че мозъкът е " еластичен " - той може да развива нови невронни връзки през целия си живот. Учените назовават този феномен невропластичност.

Фантастичното, сходно на невропластиката е, че можем да се възползваме от тази дарба единствено посредством (1) вярно хранене и (2) " извършения " на нашия мозък (поддържането му активен)./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР