Може да се реконструира малка част от Драгалевския лифт. Това

...
Може да се реконструира малка част от Драгалевския лифт. Това
Коментари Харесай

Реконструират Драгалевския лифт? Може, но малка част. Президентът: Витоша става музей за ръждясали съоръжения

Може да се реконструира дребна част от Драгалевския въжен превоз. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова на среща с президента Румен Радев и представители на изпълнителната власт, локалната администрация, представители на спортната общественост и на вложителите в естествен парк „ Витоша “.

Според нея не може да се направи доста, защото са нужни законови промени и нов проект за ръководство. Фандъкова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя уточни още, че проект за ръководство може да се създаде в границите на година или година и половина. След това той би трябвало да се съгласува, а това ще отнеме още време.

„ Нашата цел е да се възстановят и развият лифтовете, без каквато и да било опция за друго строителство в естествен парк „ Витоша “, сподели още тя. И добави, че са нужни избрани стъпки, с цел да се „ отпуши “ процесът.

Фандъкова означи също по този начин, че от общината са упорствали да стартира поетапно възобновяване на този развой. Не единствено не се построиха нови прави, а се амортизираха съществуващите, посочи тя и
добави, че е спрян Драгалевският въжен превоз,
а Симеоновският също се нуждае от реорганизация.

Кметът уточни, че в съществуващата нормативна база може да се възвърне Драгалевският въжен превоз до „ Бай Кръстьо “, както и Княжеският въжен превоз. Тя означи, че от общината имат несъгласия със притежателя на Княжеския въжен превоз дали би трябвало да бъдат сменяни стълбовете на оборудването, като въпросът е в съда.

„ по-скоро се трансформира в един музей на затворени, ръждясали лифтове и уреди “, бе коментарът на президентът Румен Радев.

„ Този проблем се трансформира от ден на ден в знак на безхаберие и изтощение “, означи той, допълвайки, че това може да се реши с общи старания. Не желая да търсим отговорни, а аргументи и решения, като почнем от нормативни промени “, добави президентът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР