Може да се разгледа, например, гръцкият вариант. Ако ви е

...
Може да се разгледа, например, гръцкият вариант. Ако ви е
Коментари Харесай

Най-бруталните мерки за карантина в различните страни по света

Може да се прегледа, да вземем за пример, гръцкият вид. Ако ви е разрешено да отидете на работа, то тогава ви се даде специфичен документ. В останалите случаи - на помощ идва мобилният телефон.

За да излезете от вкъщи си, би трябвало да се изпрати SMS на специфичен номер. Име, фамилия, вашият адрес. Също по този начин би трябвало да се сложи цифра, която значи една от аргументите да сте на улицата.

Причините са общо шест - аптека, магазин, банка, незабавна помощ за родственик, погребения и спорт (в Гърция се разрешава да се вършат извършения на улицата). В отговор получавате позволителен SMS. И в случай че служител на реда ви срещне на улицата, би трябвало да му го покажете. Ако нямате SMS, тогава санкцията е 150 евро.

В Белгия също съвсем всичко е затворено. Може да се излиза при нужда и то в радиуса на квартала. Наличен е непоколебим полицейски надзор. Работата е там, че всяка, даже краткотрайна локална идентификационна карта е снабдена с чип, в Белгия има институция за регистрациите.

Всеки служител на реда има устройство за четене на кодове, тъй че в случай че сте спрени за инспекция, всички незабавно ще схванат къде живеете и за какво сте напуснали дома си.

В прилежаща Франция всичко е почти същото. Само чипове не участват там, тъй че всеки, който напусне дома си, би трябвало да попълни лист с домашния си адрес, задачата на излизането и изложение на маршрута.

В Полша е създадено забавно приложение за смарт телефони, само че там то се употребява за надзор на тези, които са в карантина и на които е неразрешено да излизат от вкъщи си. По всяко време може да пристигна поръчка за селфи. Прави се селфи и се изпраща.

Вашата фотография ще съдържа точните координати и време, това е и доказателство, че не излизате. Ако потребителят не изпрати селфи в границите на 20 минути, информацията се изпраща до полицията.

По принцип по целия свят употребяват и китайския опит с QR кодове. Всеки се записва в приложение и получава QR код. Когато отидете някъде, в случай че цветът е зелен, значи всичко е наред.

Жълтото е рекомендация да се върнете вкъщи и да останете там, т.е. сте отишли ​​далеч или сте се доближили до човек, за който има подозрение за ковид.

Червен цвят - неразрешено е да излизате от вкъщи, в строга карантина сте, в случай че напуснете, то чиновниците на реда ще ви търсят.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР