Може да се прилага с успех в социални мрежи като

...
Може да се прилага с успех в социални мрежи като
Коментари Харесай

Нов алгоритъм открива фалшиви профили

Може да се ползва с триумф в обществени мрежи като Фейсбук и Twitter

Новият логаритъм за разкриване на подправени профили е пробван със симулирани и действителни данни от 10 разнообразни обществени мрежи и се показва добре и на двете

Учени от Университета на Вашингтон в Сиатъл и Университета „ Бен-Гурион “ в Негев, Израел, са създали нов генеричен способ за разкриване на подправени сметки за множеството видове обществени мрежи, в това число Фейсбук и Twitter.

Според изследване в „ Анализ и проучване на обществените мрежи “, новият способ се основава на догатката, че подправените сметки са склонни да откриват невероятни връзки с други консуматори в мрежите, отбелязва Phys.org.

„ Превид неотдавнашните тревожни вести за неуспеха в отбраната на персоналната цялост на потребителите и целенасоченото потребление на обществените медии за въздействие върху изборите, премахването на подправените консуматори в никакъв случай не е било от огромно значение, колкото през днешния ден “, споделя Дима Каган, водещ откривател от отдела „ Инженеринг на софтуерни и осведомителни системи “.
още по тематиката
Той твърди, че логаритъмът е пробван със симулирани и действителни данни от 10 разнообразни обществени мрежи и се показва добре и на двете. Новият способ има две съществени итерации, основани на логаритми за машинно самообразование.

Първата итерация основава класификатор за прогнозиране на връзките, който може да оцени с огромна степен на акуратност вероятността за битие на връзка сред двама консуматори. Втората итерация генерира нов набор от мета-функции въз основа на данните, основани от класификатора, за прогнозиране на бъдещи връзки.

Накрая откривателите са употребявали въпросните мета-функции и са построили общ класификатор, който може да открива подправени профили в разнообразни онлайн обществени мрежи.

„ Като цяло резултатите демонстрираха, че в сюжета с другарство в действителния живот ние можем да открием хората, които имат най-силни връзки с другари, както и злонамерени консуматори, даже и в Twitter “, споделят откривателите.

„ Нашият способ превъзхожда другите способи за разкриване на аномалии и ние имаме вяра, че той има забележителен капацитет за необятен набор приложения, изключително в киберсигурността “, заключават разработчиците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР