Може да се предположи, че Хенри Кисинджър на своите 94

...
Може да се предположи, че Хенри Кисинджър на своите 94
Коментари Харесай

The Times: Кисинджър подготвя почвата за първата среща на Путин с Тръмп

Може да се допусна, че Хенри Кисинджър на своите 94 година към този момент е подготвен да отиде на пенсия: ветеранът в политиката и някогашен държавен секретар на Съединени американски щати обаче не си търси работа, заяви английският вестник The Times в обявата Henry Kissinger pulls the strings of global diplomacy aged 94. И въпреки всичко през последните седмици някогашният политик е забелязан в столиците на разнообразни страни да чете лекции и да се среща с водачите на тези страни. Например на 29 юни той дойде в Москва, която стана последна спирка в международното турне, в което Кисинджър сложи под подозрение хода на мислите на Доналд Тръмп.

Преди срещата с Владимир Путин, с който той се познава от доста години, Кисинджър произнесе тирада в Москва, призовавайки към „ нов стадий в връзките сред Съединени американски щати и Русия”. Организаторът на срещата ученият от РАН Александър Динкин съобщил, че времето на визитата на Кисинджър в съветската столица – седмица преди срещата на Путин с Тръмп на срещата на G20 – не е определена инцидентно. Хенри Кисинджър наподобява има намерение да играе същата роля в връзките на президентите на двете страни, каквато той изигра през декември предходната година, допуска авторката на обявата Катрин Филип.

„ Дипломатическото нахлуване на волнонаемния лекар Кисинджър напълно не се харесва на всички. Някои си задават въпроса дали връзките с Китай и Русия не го направиха всъщност лобист на задгранични управляващи. Впрочем самият Кисинджър упорства, че работи единствено в полза на себе си и на международния ред. „ На мен ми провървя, че моята специалност е по едно и също време с това и мое занимание. Не зная с какво друго мога да се занимавам” – съобщи той през януари, представен от The Times.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР