Може да се окаже, че следващата година ще е началото

...
Може да се окаже, че следващата година ще е началото
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Следващата година може да е началото на края на здравеопазването в цели региони

Може да се окаже, че идната година ще е началото на края на българското опазване на здравето в някои райони. Това сподели ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров в по време на Втората национална кръгла маса Заедно за повече здраве. Тя се провежда от самодейността „ Заедно за повече здраве “, в която вземат участие Българският лекарски съюз (БЛС), Българският фармацевтичен съюз (БФС) и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).
По думите му, в случай че не се вземат незабавни ограничения, в случай че вложенията не се преглеждат като нещо, което се прави за бъдещето, единствено след 3-4 години няма да можем да поемем потребностите на обществото в другите сфери на опазването на здравето. „ Тогава 60% от медиците ще са излезли от системата по чисто възрастови аргументи “, сподели доктор Маджаров.
 Д-р Иван Маджаров изброи четири чести признака на COVID-19 Д-р Иван Маджаров изброи четири чести признака на COVID-19
Аз мисля, че ненадейно няма да бъдем блокирани и в случай че се постановат силови ограничения, това значи, че не сме съумели да убедим обществото. Това...
Той акцентира, че не може да се разчита единствено на НЗОК за справяне с всички проблеми, с които се среща системата. „ В една по-спокойна конюнктура това не се забелязваше толкоз остро. Макар и с отвращение НЗОК всяка година поемаше нови и нови отговорности. Колкото и да е мъчно поради договорния модел, поемаше неща, които се отнасят за всички жители, а освен за здравноосигурените. Практически обаче тази и идната година опитите до всичко да се остави на нея ще докара до притискането й до стената. Призовавам институциите да не притискат повече Здравната каса, тъй като тя ще ни е нужна и по-нататък. Пример за това е, че се опитваме да осигурим помощта за коронавирус болните в лечебни заведения, които нямат опция да го вършат през изискванията, които е длъжна да извършва Здравната каса “, сподели доктор Маджаров.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР