Може да се очаква пролетта на 2024 г. да е

...
Може да се очаква пролетта на 2024 г. да е
Коментари Харесай

По-малко валежи и по-високи температури: Каква пролет ни очаква

Може да се чака пролетта на 2024 година да е по-топла от пролетта на 2023 година и да е с по-малко превалявания. Това осведомят от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През март и април  ни чакат междинни сезонни температури към или над нормата и сезонни количества дъжд към нормата, предвиждат синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология.

На 14 февруари облачността ще е забележителна и ще има превалявания от дъжд, в планинските региони - подправен със сняг.  Привечер от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са сред и , а оптималните ще са сред и 11° . В София минималната ще е към , оптималната - към .

На 15 и 16 февруари над източните региони ще се задържи най-вече облачно и мъгливо. Над Западна и Централна България облачността ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са сред минус и , а оптималните - сред и 12°.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР