Може да се очаква ГЕРБ да печели подкрепа до самия

...
Може да се очаква ГЕРБ да печели подкрепа до самия
Коментари Харесай

„Екзакта“: ГЕРБ влязоха в кампанията с близък резултат до БСП, сега са с 5% напред

Може да се чака ГЕРБ да печели поддръжка до самия избирателен ден
ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в акцията с близки резултати. Интригата сред двете огромни партии притегли съвсем напълно публичното внимание. С разгръщането на акцията ГЕРБ съумя да вземе преднина, да увеличи резултата си и да изпревари Българска социалистическа партия. Така те са с 5% пред алените. Това демонстрират данните от национално представително изследване на „ Екзакта Рисърч Груп “.

Според организацията може да се чака ГЕРБ да печели поддръжка до самия избирателен ден.

ГЕРБ получава поддръжка от 32,4% и по този начин си подсигурява 7 места в Екологичен потенциал. За Българска социалистическа партия биха дали своят вот 27,3 на 100 и по този начин социалистите ще имат 6-ма евродепутати.

Евровота се възприема като по-голям от гласоподавателите на ГЕРБ в сравнение с от тези на Българска социалистическа партия. 54% от гласоподавателите на ГЕРБ декларират, че евроизборите са значими персонално за тях, до момента в който това настояват 45% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия.

4 политически обединения могат да имат свои представители в идващия състав на Европейския парламент, демонстрира изследването. Движение за права и свободи и ВМРО-БНД се чака също да излъчат евродепутати. За придвижването биха дали своят вот 13.3% и по този начин те биха имали 3-ма представители в Екологичен потенциал. 6.5% е поддръжката за Вътрешна македонска революционна организация, което им подсигурява един представител в Брюксел.

Очаква се към 2 млн. Избиратели да отидат до урните на 26 май. Така изборната интензивност ще е в границите на 26%-32%. В столицата интензивността ще бъде по-ниска от междинната. Извънредни събития и условия в дните до вота могат да отхвърлен или да привлекат още гласоподаватели.

Прогнозата е направена въз основата на национално представително изследване извършено в интервала 18-22 май 2019 година По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни българи, в 125 гнезда, в 91 обитаеми места. Методиката на регистрация е директно полустандартизирано изявление „ лице в лице ”. Изследването е без значение от външно финансиране и е осъществено със лични средства на „ Екзакта Рисърч Груп ”. Максималната неточност при 50-процентните дялове е към +/-3%. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР