Може да се нарече пандемия на 21 век. Той засяга

...
Може да се нарече пандемия на 21 век. Той засяга
Коментари Харесай

5-те абсолютно забранени храни за диабетици

Може да се назова пандемия на 21 век. Той визира всички, без значение от пола или възрастта и - обратно на външния тип - не се отнася единствено за хора с наднормено тегло или затлъстяване. Диабетът, защото приказваме за него, се назовава тихият палач по някаква причина.

Въпреки че диабетът е неизлечимо заболяване, можете да живеете с него. Трябва обаче да се помни, че едно от най-важните дейности, които пациентът би трябвало да предприеме, е честият самоконтрол. Редовно измервайте кръвната си захар, изключително преди и 2 часа след хранене.

Правилното хранене, отбягване на характерни артикули и в това число посочените в ежедневното меню, което ще ви разреши да овладеете заболяването, е повече от половината триумф. И по този начин, какво би трябвало да изключите изцяло от менюто си?

1. Зърнени артикули

Трудно е да се откажеш изцяло от тях. Никой от нас не може да си показа живота без апетитен сандвич или вкусни спагети. За страдание, с цел да останем във форма и здрави, би трябвало да се подготвим за доста жертви.

Диабетиците би трябвало да заобикалят: тестени произведения от рафинирано брашно, бял ориз, просо, грис, царевични люспи, сладки зърнени закуски, багети, кифлички, понички, кроасани, щрудели, пълнозърнест самун с мед, сладкиши и бисквити.

2. Млечни

Сред млечните артикули от диабетното меню би трябвало да изчезнат пълномаслените млечни артикули, като: пълнозърнесто мляко, по този начин драговолно добавено към утринното кафе, сирена, мляко на прахуляк, пълномаслено мляко, топено сирене, както и пълномаслено лой и зряло сирене.

Списъкът е много дълъг, само че това не значи, че би трябвало да изоставите изцяло млечните артикули. Достатъчно е да се употребяват позволените - да вземем за пример мляко с понижено наличие на мазнини и кисело мляко. 

3. Месо

Червеното месо е освен източник на потребни протеини и желязо, само че и източник на съединения, допринасящи за развиването на атеросклероза, т.е. наситени мастни киселини и холестерол. Когато избирате месо, следвайте правилото - колкото по-постно, толкоз по-добре.

Диабетиците би трябвало да заобикалят тлъсто месо като свинско, агнешко, патица, гъска и дивеч. 

4. Риба

Сред рибите, които са цялостни със здравословни мастни киселини и скъпи витамини и минерали, за жалост има и такива, при които яденето би трябвало да бъде лимитирано. Опитайте се да не ядете тлъсти шарани постоянно. Също по този начин си коства да се ограничи потреблението на пушена риба. Също по този начин не забравяйте, че най-добре е да ядете задушена, варена или печена риба. Избягвайте обаче пърженето на риба. Хайверът и скаридите също не се предлагат.

5. Зеленчуци

На първо място, диабетиците не могат да си разрешат нишестените храни да преобладават в менюто им със зеленчуци. В диетата си би трябвало да ограничите картофите, царевицата, граха и цвеклото. Най-добре е да ядете варени зеленчуци, с цел да не се увеличи доста техният гликемичен инде
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР