Може да се намали ДДС върху цените на горивата"Освобождаването на

...
Може да се намали ДДС върху цените на горивата"Освобождаването на
Коментари Харесай

Експерти изчислиха с колко ще поскъпнат горивата, ако Русия спре доставките

Може да се понижи Данък добавена стойност върху цените на горивата

"Освобождаването на стратегическите запаси на Америка ще смъкна цената на суровия нефт, може би и на горивата, само че това е краткосрочно решение. След 3-4 месеца цените още веднъж ще тръгнат нагоре. Няма доста фактори за намаление на цените. В околните 6 - 7 месеца не виждам по какъв начин ще се случи. Ако Русия спре доставките, цените ще се усилят с към 35 - 37 стотинки ".

Това съобщи Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация за "Твоят ден " по.

По думите му неприятният сюжет за нас е преустановяване на доставките на съветски газ. "Може да се понижи Данък добавена стойност върху цените на горивата, което ще значи понижаване на приходите в хазната. Най-доброто, което може да се случи е цената на суровия нефт да се задържи под 100 $. Така цените на горивото у нас може да са малко под 3 лв. ", изясни той. И добави, че няма заплаха от дефицит за гориво. "При спешна обстановка страната има ресурси за 90 дни ", уточни Бенчев.

За него спекулата на свободния пазар е необичайно разбиране, по-скоро става дума за непремерени ходове.

Цените на горивата – болната тематика наподобява ще продължи да бъде такава и в идващите седмици, тъй като към този момент не се вижда по кое време бензинът и дизелът ще спрат повишаването си. Това удря непосредствено както бюджетите на огромните компании, по този начин несъмнено и джоба на елементарния водач – за него скъпият бензин значи ограничения.

В Благоевград хората към този момент стартират да прибягват до икономии - карат по-бавно. "Все отново нали за нормално карам на дълги дистанции, и в случай че увеличиш скоростта, в действителност усилваш и разхода и цената на един дълъг път се усилва много по-сериозно, въпреки и с такава дребна разлика в цените на горивата, само че дългите пътища действително към този момент костват много повече ", споделя жител.

Простите сметки демонстрират, че през горивата минава най-прекият път към банкрутите.

Хората се надяват маршът нагоре в цените да спре, с цел да стартира най-малко отчасти нормализиране на пазара на горивата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР