„Може да се наложи да върне тези милиони“: Правни експерти казват, че Джак Смит може да „конфискува“ парите на Trump PAC

...
Специалният прокурор Джак Смит изглежда далеч не е приключил разследването
Коментари Харесай

Специалният прокурор Джак Смит изглежда далеч не е приключил разследването си на изборите на бившия президент Доналд Тръмп след 2020 г. схема и неговият екип са провели поне едно интервю тази седмица, свързано с финансите на комитета за политически действия на бившия президент, според Politico.

Екипът на Смит в понеделник интервюира Бърни Керис, бивш служител на полицията в Ню Йорк комисар и дългогодишен сътрудник на бившия адвокат на Тръмп Руди Джулиани, според доклада. Прокурорите разпитаха Керик в интервю при „закрити врата“ за това как PAC „Спасете Америка“ е натрупал огромни суми пари между деня на изборите и смъртоносния бунт на Капитолия. Адвокатът на Керик, Тим Парлатор, каза пред Politico, че прокурорите са осветявали „лазерен фокус от деня на изборите до 6 януари“. Кампанията на Тръмп и като негов вътрешен адвокат, както и Джъстин Кларк, който беше заместник-ръководител на кампанията при преизбирането на Тръмп.

Въпреки че обвинението на Тръмп за подривна дейност на изборите не включва никакви финансови престъпления, Politico съобщи, че интервюто с Керик показва най-малкото „най-ясната индикация за фокуса на Смит“, откакто специалният прокурор повдигна обвинителния акт срещу Тръмп.

По-рано този месец The New York Times съобщи, че средствата на Save America намаляваха, след като Тръмп беше принуден да плати на многобройни адвокати на фона на неговите привидно безкрайни обвинения и съдебни дела - PAC отчете по-малко от 4 милиона долара в сметката си, след като започна миналата година с повече от 105 милиона долара. Залитащият се PAC дори беше принуден да поиска възстановяване на огромни 60 милиона долара от про-Тръмп супер PAC, Make America Great Again Inc., като New York Times съобщава, че възстановяването е извършено на Save America на вноски, привидно съобразени с различни правни действия на Тръмп нещастие.

„Не знам дали наричането му възстановяване на средства променя основната незаконност“, каза Адав Ноти, бивш адвокат от съдебния отдел на Федералната избирателна комисия и ръководител на групата за наблюдение, Campaign Legal Center, Времената. Както се отбелязва в доклада, „про-Тръмп супер PAC и контролираният от Тръмп PAC трябва да бъдат независими субекти и им е забранено каквато и да е координация на стратегията.“

Историята продължава

„Така за супер PAC и Тръмп PAC изпращането на десетки милиони долари напред-назад в зависимост от това кой се нуждае повече от парите, предполага незаконна финансова координация“, добави Ноти.

Ню Йорк Таймс също отбеляза, че в месеците след напускането на Тръмп Белият дом, съюзниците на Джулиани го насърчиха да използва парите на Save America, за да плати на Джулиани за правни услуги след изборите. Различни правни експерти идентифицираха бившия кмет на Ню Йорк като един от шестимата съзаговорници, изброени в обвинителния акт на Смит срещу Тръмп.

„Това все още не е приключило“, туитира Франк Фиглиуци, бивш високопоставен служител на ФБР . „Когато набирате милиони въз основа на измамен иск, вие сте извършили престъпление. И може просто да се наложи да върнете тези милиони.“

Искате ежедневен преглед на всички новини и коментари, които салонът предлага? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

Бившият федерален прокурор Андрю Вайсман, който е работил в екипа на специалния прокурор Боб Мюлер, написа, че следи „за наказателно дело относно Тръмп PAC и твърдения за конфискация/изземвания."

Той добави, че случаят „няма да се налага да стига до Тръмп, преди Джак да обвини хората и да конфискува активи."

NPR докладва миналата година че според констатациите на комисията от 6 януари в Камарата на представителите „кампанията на Тръмп е взела 250 милиона долара дарения от поддръжници, които според нея ще отидат във фонд за защита на избори, за да плати съдебни такси за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. Но фондът никога не е бил действително създадено, конгресменът Зоуи Лофгрен, D-Calif., един от членовете на комисията, каза ... във второто публично изслушване на панела."

"Вместо това парите отидоха в комитета за политически действия "Спасете Америка". „

Прочетете повече

за случаите на Джак Смит

Експерти: Кенън се осмели съдът да я замени, след като „излезе да замахне“ срещу Джак Смит в нов поръчка

Експерти: „Амбициозната“ защита на адвоката на Тръмп предполага, че „те знаят, че ще загубят в процеса“

„Няма да проработи“: следователят от 6 януари казва, че твърдението на адвоката на Тръмп вече противоречи на обвинителния акт

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР