Може да се каже, че повечето от нас знаят какво

...
Може да се каже, че повечето от нас знаят какво
Коментари Харесай

Шест техники за справяне с емоционалното хранене

Може да се каже, че множеството от нас знаят какво е възприятието да изядем цяла кутия сладолед, когато сме тъжни, или да изядем цялостен пакет чипс, когато се усещаме отегчени и неспокойни. Въпреки че няма нищо срамно в сходни моменти, тъй като те са извънредно постоянно срещани, постоянното прочувствено хранене може да не е най-хубавото нещо за здравето ни.

Кливландската клиника дефинира прочувственото хранене като потребление на храната за бягство или притъпяване на възприятията в моменти на дискомфорт. За тези, които считат, че се обръщат към храната всякога, когато изпитат неприятна страст, може да стане разочароващо и да се усещат много обезкуражени да се пробват да намерят разнообразни способи за справяне.

От Eatthisnotthat споделят някои потребни техники за справяне с навика за прочувствено хранене.

1. Променете хранителния си режим

Много хора, които се обръщат към храната за разтуха, може и да не мислят, че би трябвало да ядат повече, само че Рейчъл Файн, RDN регистриран диетолог и създател на To The Pointe Nutrition, споделя, че приемането на по-пълноценни храни денем може да ви помогне да се справите с прочувственото хранене.

" Ако непрекъснато се храните до степен на физически дискомфорт, помислете за опцията главният ви банкет на храна да е прекомерно невисок ", споделя Файн. " Недостатъчното хранене е извънредно постоянно срещано събитие в наши дни и постоянно е резултат както от натоварения график, по този начин и от неправилни хранителни убеждения, подбудени от културата на хранене. Недостатъчният банкет на храна може да ускори прочувственото хранене по-късно денем, защото организмът ви се пробва да компенсира предходния енергиен недостиг.

Разгледайте останалите пет съвета в нашата изложба:

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР