Може да се каже, че поантата на нашия живот в

...
Може да се каже, че поантата на нашия живот в
Коментари Харесай

Венци Мицов: Протестиращите вече не искат да чуват ”Тук не ви е мястото”

Може да се каже, че поантата на нашия живот в нашата татковина е “Тук не ви е мястото ”. Именно с това подстрекателство бяха изгонени милиони младежи от България, а в този момент това младо потомство желае да покаже, че няма да се помири с сходна унизителна обстановка, разяснява пред Радио София журналистът и държавник Венци Мицов.
Ако сравним сегашните митинги с тези през 2013 година, към абсурда с назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС, виждаме, че и в този момент и тогава не се вижда явен политически индивид. И в двата случая няма монолитно, партийно стоене зад митингите, счита Мицов.

При сегашните митинги се вижда обединяване на разнообразни субекти - от такива с крайнолеви хрумвания, до тъкмо противоположните - хора с крайнодесни убеждения. Протестите през 2020 година се характеризират с това, че в тях вземат участие младежи, необременени от партийни доктрини и скучно говорене по съществени публични тематики.

А днешните млади са надалеч по-прагматични, те са подготвени да се заловен дружно и да оправят нещо съответно. Затова и митингът дава вяра, че те не са наследили тази линия на по-старото потомство да се карат за всяко нещо, даже за поправянето на един махленски тротоар, изясни той.

По мотив очертаващите се промени в политическата картина в страната, Венци Мицов бе безапелационен, че не храни огромни очаквания. Той се притеснява, че идващият парламент доста мъчно ще сформира държавно управление или няма да успее да го направи. Много от политическите сили нямат съответна стратегия или тя се трансформира непрестанно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР